Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лицеви упражнения за разкрасяване

24 декември 2021, 14:40 часа

От много години жените се питат как да запазят възможно най-дълго своята красота и младост на кожата. Има различни разкрасителни процедури, кремове и храни, помагащи за подобрението на кожата, но освен  с това, може да запазим своята красота и с лицеви упражнения. Това ще помогне за тонизирането на мускулатурата на лицето и естествената детоксикация на кожата. Доста по-добър метод е от пластичните операции и тяхното изпълняване не изисква особени усилия.

Как лицевите упражнения повлияват на кожата?

Лицевата аеробика включва различни етапи на упражнения, които трябва да бъдат изпълнявани чрез разтягането и свиването на мускулите на лицето. Те са единствените в тялото на човек, директно свързани с кожата. Поради тази причина, тяхното изпълняване е много важно за здравия и хубав вид на лицето ни. Предпазват от ранните бръчки и увисване на кожата, подпухналостта и тенът се изравнява. Упражненията за лице помагат и за премахването на натрупан стрес, каращ нашето лице да изглежда уморено.

Стимулира се еластичността на кожата и произвеждането на колагена в нея. Тези упражнения помагат и за по-лесно изкарване на токсини, замърсявания и микроби от кожата навън. Този тип упражнения включват и врата, като стягат мускулатурата му и предотвратяват увисване на шията, поява на двойна брадичка. Подходящи са за изпълнение от тези, които прекарват повечето време на деня пред бюрото и изпитват скованост и болка във врата в края на деня.

Видове лицеви упражнения

Повдигане на веждите

За да могат очите ви да изглеждат по-ясни и изразителни може да повдигате своите вежди сякаш правите изненадана физиономия. Това упражнение се прави бавно и постепенно, като се ускорява поетапно и темпото на повдигане, като е нужно да се повтори поне десет пъти.

Стимулиране на очите

За укрепване на мускулатурата на очите е добре да поставим двата показалеца върху нашите ъгълчета на очите и после да започнем да ги отваряме и затваряме. Това упражнение се повтаря отново с десет повторения и е полезно за премахването на тъмни околоочни кръгове, торби и следи от умора.

Движение АО

Този вид упражнения за мускулите около устата. Можем да отворим широко устата си и да произнесем бавно и плавно звука А, преминаващ в О впоследствие. Повтаря се около десетина пъти, като се започва бавно и постепенно, увеличавайки скоростта на изпълняване.

Движението ЕО

Това помага за долната лицева част. Това се изпълнява подобно на предното упражнение, така че звукът А да се замени с Е. Изговарят се максимално широко, за да бъдат разтегнати добре лицевите мускули.

Упражнения за шията

Бутнете долната челюст с ръка, опитвайки се леко да и противодействате с брадичката. Така стягате мускулите на вашата шия и врат. Повтаря се десетина пъти.

Премахване на двойна брадичка

Изправяме максимално шията си и гледаме брадичката да е разположена успоредно на пода. Започваме да я повдигаме нагоре-надолу, задържайки за 3 сек. за всяка позиция, като упражнението се повтаря десетина пъти.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес