Лимон за красота? Ето как

11821
Лимон за красота? Ето как
Снимка: iStock/Guliver

Защо да купувате скъпи кремове, когато имате лимонов сок? За да изсветлите петна или лунички, опитайте да нанесете лимонов сок директно върху зоната. Оставете да престои 15 минути и след това изплакнете кожата си. Това е безопасно и ефективно средство за изсветляване на кожата.

5 важни причини лимоните да присъстват в менюто ни

Създайте руси акценти

За достойни за салона акценти, добавете 1/4 чаша лимонов сок към 3/4 чаша вода и изплакнете косата си със сместа. След това седнете на слънце, докато косата ви изсъхне. За да постигнете максимален ефект, повтаряйте веднъж дневно до една седмица. Не забравяйте да поставите много слънцезащитен крем, преди да седнете на слънце.

Почистете и избелете ноктите

Поглезете ръцете си без маникюрист. Добавете сока от 1/2 лимон към 1 чаша топла вода и накиснете върховете на пръстите си в сместа за 5 минути. След като избутате кожичките назад, разтрийте малко лимонова кора напред-назад в нокътя.

Почистете лицето си

Почистете акнето естествено, като намажете черните точки с лимонов сок, за да ги изтеглите през деня. Можете също да измиете лицето си с лимонов сок за естествено почистване и ексфолиране. Кожата ви трябва да се подобри след няколко дни лечение.

Освежете дъха си

Направете импровизирана вода за уста, като изплакнете с лимонов сок направо от бутилката. Поглъщайте за по-дълготраен свеж дъх. Лимонената киселина в сока променя нивото на pH в устата ви, убивайки бактериите, които причиняват лош дъх. Изплакнете след няколко минути, защото продължителното излагане на киселината в лимоните може да увреди зъбния емайл.

Необичайните употреби на лимона в домакинството

Лекувайте лющещ се пърхот

Ако сърбящ, лющещ се пърхот ви кара да се почесвате по главата, облекчението може да е не по-далеч от хладилника ви. Просто масажирайте две супени лъжици лимонов сок в скалпа си и изплакнете с вода. След това разбъркайте една чаена лъжичка лимонов сок в една чаша вода и изплакнете косата си с нея. Повтаряйте всеки ден, докато пърхотът изчезне.

Отстранете петна от горски плодове

Със сигурност беше забавно да берете собствените си плодове, но сега пръстите ви са изцапани със сок от горски плодове, който няма да се отдели, независимо колко търкате със сапун и вода. Опитайте да измиете ръцете си с неразреден лимонов сок, след това изчакайте няколко минути и измийте с топла, сапунена вода. Повторете, докато ръцете ви не останат без петна.

Омекотете сухите, люспести лакти

Сърбящите лакти са достатъчно лоши, но също изглеждат ужасно. За по-добре изглеждащи (и усещане) лакти, смесете сода за хляб и лимонов сок, за да направите абразивна паста, след което я втрийте в лактите си за успокояващо, изглаждащо и ексфолиращо лечение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com