Любима закуска се оказа една от най-вредните за имунитета

7422
Любима закуска се оказа една от най-вредните за имунитета
Снимка: iStock

Палачинките и вафлите се смятат за едни от най-вредните закуски за имунитета, които се консумират с различни сладки добавки като мед, конфитюр и различни топинги.

Палачинките и гофретите често се ядат с добавена захар, сироп, шоколад или бита сметана, предупреждават диетолозите. Големите количества захар в тялото могат да навредят на имунната система, твърди  диетологът Кортни Д'Анджело. Експертите по здравословно хранене препоръчват да избягвате такива храни, тъй като те на практика не съдържат протеини и фибри.

Рецептата за най-вкусните палачинки

Необходими продукти: 2 яйца 1 ч.ч. гъст айран 1 ч.ч. прясно мляко 2 с.л. олио 1 ч.ч. брашно 1 ч.л. захар 1/4 ч.л. сол Лесни ябъ...

Например, проучване, публикувано в списание Nature Communications, смята, че високите нива на захар в тялото могат да увеличат възпалението и да отслабят имунната система.

В същото време Д'Анджело казва, че няма нужда винаги да отказвате сладкото за закуска. За да имате здрава имунна система и все пак да ядете палачинки или вафли, просто трябва да увеличите хранителната им стойност.

Ако искате палачинки или вафли за закуска, опитайте да добавите протеин на прах, фибри и антиоксиданти към рецептата. Например добавете боровинки към ястието вместо шоколад или заменете бялото пшенично брашно с овесени ядки, богати на диетични фибри.

Лекари и учени казват, че храненето оказва голямо въздействие върху силата на естествените защитни сили на организма. Лиза Московиц, диетолог и главен изпълнителен директор на NY Nutrition Group, посочва кои храни правят организма по-слаб и предразположен към заболяване и посочва кои храни е най-добре да се изключат от закуската.

Най-вкусната закуска в студеното време – палачинки със специални плънки

Едно от най-приятните неща в сивия и хладен съботен ден са чаша ароматно кафе или билков чай и чиния, пълна с ароматни, вкусни, домашно...

Важно е денят да започне с получаването на основни хранителни вещества. Например, изключването на протеини, фибри и здравословни мазнини от първото ви хранене може да отслаби имунната ви система и да повлияе негативно на цялостното ви здраве.

Всяка закуска с много захар и наситени мазнини, включително печени продукти, сладки зърнени храни или преработени меса, може да доведе до повишен апетит, лоша концентрация и дори лошо настроение през целия ден, обяснява Московиц.

Диетологът отбеляза, че добавянето на протеини, фибри и здравословни мазнини към закуската е от ключово значение за поддържането на здрава имунна система. Авокадо, яйца, мазна риба или овесени ядки с плодове са чудесни за това. В същото време тя уточни, че можете да се насладите и на кифличка или парче бекон, но е по-добре да го направите по време на обяд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com