Малки лъвчета, пеперудени крила и тийкъп: Знаете ли, кои са тези породи кучета?

798
Малки лъвчета, пеперудени крила и тийкъп: Знаете ли, кои са тези породи кучета?
Снимка: petfood.bg

Добрите неща идват в малки опаковки. Ако искате да си осиновите или да си вземете собствено малко куче, може да разгледате най-малките кучета в списъка по-долу.

Чихуахуа

Въпреки че произходът на чихуахуа се обсъжда, смята се, че като една от най-старите породи в света тя произхожда от Мексико, по-точно от щата Чихуахуа. Все още не е изяснено и за какво конкретно са били отглеждани, но вече знаем, че се чувстват щастливи като домашни любимци.

Още: Кои са най-популярните породи кучета

Като най-малката порода кучета те обикновено не са по-тежки от 2,5 кг. и обикновено са с височина под 23 см.. Често са добри кучета пазачи, тъй като макар и малки, те могат да бъдат предпазливи към непознати и се радват на силен лай, за да предупредят всички за натрапник.

Померан

Помераните, или както често ги наричат Пом, са весели и смели кучета, които обикновено тежат до 3 кг. и могат да достигнат до 30 см. височина. Справедливо е да се каже, че те са най-малко в надпреварата за най-пухкаво малко куче със своята великолепна, гъста, двойна козина.

Въпреки че са малки, помераните са с изразен характер поради това, както и заради пухкавата си грива, често са описвани като малки лъвчета.

Йоркширски териер

Йоркитата се предлагат в различни размери - от така наречените "тийкъп" до по-стандартни размери, но обикновено са с височина под 22 см. и тежат от 2,5 до 4,5 кг., а различната им окраска ("тен" със синьо, черно или сиво) ги прави лесно разпознаваеми.

Може би вече сте се досетили, но породата произхожда от Йоркшир, където са били отглеждани като издръжливи, здрави малки кучета, които да ловят плъхове и мишки в мелниците.

В резултат на това, макар и малки по размер, те могат да имат много енергия и смелост. Когато са добре обучени, могат да бъдат чудесен другар, който обича да прекарва време с по-големи деца и възрастни.

Той Пудел

Самите той пудели обикновено са с ръст под 28 см., тегло под 4,5 кг. и са отглеждани като кучета придружители, но тъй като са също толкова интелигентни, колкото и по-големите им братовчеди, при необходимост могат да се използват и като работни кучета.

Пуделите често са определяни като хипоалергенни, тъй като не пускат много косми. Ако обаче имате алергии към кучета, преди да си вземете пудел, не забравяйте първо да прекарате известно време с него, тъй като понякога алергиите на хората към кучета могат да се дължат на кучешката кожа или слюнка, а не на козината.

Пуделите се предлагат в различни размери и често се кръстосват с други породи, за да се получат различните видове пудели и кучета, които са изключително популярни. Известен с това, че е лесен за обучение и любящ към семействата, той пуделът може да бъде чудесно допълнение към едно семейство.

Папийон

Кой не харесва прекрасните уши и къдравата опашка на папийона?!

Още: Тези кучета могат да вземат страха на всеки вълк

Породата произхожда от Франция (където papillon означава пеперуда, тъй като ушите им приличат на пеперудени крила) и са известни като интелигентни, дружелюбни кучета, които обичат да учат и са добри в спортове, които изискват ловкост.

Те също така обичат да се гушкат на дивана със семейството и да лаят по минувачите. Обикновено те не са по-високи от 28 см., тежат между 2,5 и 4,5 кг. и са подходящи за хора, които за първи път стават собственици на кучета!

Малките кучета могат да бъдат чудесни домашни любимци, но винаги се уверявайте, че сте избрали подходящото куче за вас, вашето семейство и вашия начин на живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com