Маниерите постепенно изчезват от масата

8271
Маниерите постепенно изчезват от масата

Традиционните маниери на маса изчезват в момент, когато мобилните телефони и лаптопите се използват почти толкова по време на хранене, колкото ножовете и вилиците.

Изследователи, които проучили навиците за хранене на 2000 британци, установили, че много хора редовно стават от масата преди останалите да са приключили с храната. Други облягат без притеснения лактите си на масата. Събирането на приборите в края на храненето и яденето със затворена уста вече не се смятат за необходимост.

Сциентологията - власт, пари и тайни

На 17 юли Том Круз и Кейти Холмс трябва да се явят в съда, който ще определи съдбата на 6-годишната им дъщеричка Сури. Говори се, че мо...

52 на сто от участниците в допитването заявили, че не си правят труда да нарязват прилично храната си и предпочитат да я разкъсват със зъби. Две пети от британците пък не си мият ръцете преди хранене, сочат данните от изследването.

"В момент, когато семейните обеди и вечери стават все по-редки, хората трябва да се възползват максимално от времето си заедно. Това трябва да става без разсейване със списания, лаптопи и мобилни телефони", заяви Ема Грей, говорителка на компанията Бирмингам Фуд Фест, която осъществила изследването.

Редактор: Калина Здравкова

 

Гигантска панда се роди в Япония

Днес се роди гигантско бебе панда в зоологическа градина в японската столица, съобщиха служителите. За 24 години това е първата гигант...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com