Маникюрът на дамите издава характера им

18575
Маникюрът на дамите издава характера им
Снимка: iStock

Поддържаните ръце и маникюрът са важна част от визията на жената, нейната визитка картичка пред другите. Когато изборът на маникюр се определя не просто от модните тенденции и маникюриста, но и от личните предпочитания на дамата, се превръща от просто красиво украшение, завършващо цялостната визия, в огледало на характера. Формата на ноктите, дължината им, изборът на цвят и декорация разкриват какво се крие под повърхността.

Какво разкрива дължината на ноктите?

  • Дългите нокти разкриват самоувереност, кокетност, зависимост от чуждото мнение и одобрение, суетност. Носят се от дами, които по правило се грижат добре за себе си и външността си. Любопитен факт е, че докато дамите се прехласват по прекалено дългите нокти, то господата не ги уважават особено и дори се плашат от тях.
  • Късите нокти разкриват дами, уверени в себе си и в това, което носят под повърхността си. Те са практични, здраво стиснали живота в ръцете си, мъдри, лишени от лекомисленост и често мъжки момичета с неподправен чар.

Какъв маникюр да си направим според тоалета?

Маникюрът е важна част от стила на всяка дама. Поради тази причина към неговия избор е редно да бъде подходено внимателно. Не само тряб...

Какво разкрива изборът на цвят за маникюра?

  • Пастелните и светли цветове разкриват нежни дами, елегантни и ефирни, които не държат да се набиват на очи, лишени са от арогантност, не следват сляпо модата, а държат на класата и стила. Обикновено имат и добри професии, кариера, израстват в службата. Сдържаността в маникюра им е и част от дрескода на работното място. Естествени, лишени от суета, държащи на семейството, домашния уют и принципите си, тези дами са равностоен партньор в живота и стойността им се измерва далеч отвъд красотата им.
  • Разкрепостената дама, която не живее по чужди правила, а диктува своите, се различава по своя ярък и дързък маникюр, с който става център на внимание. Червеното е за страстните, неоновият цвят – за смелите, влюбени в партита и приключения момичета. Безгрижните избират слънчевите цветове – жълто, злато, оранж, спокойните и уравновесените – синьото и зеленото.  Като цяло наситените цветове показват оптимизъм, радост от живота и дамите, които ги носят, умеят да се забавляват и да черпят с пълни шепи от него, поставяйки работата си на второ място. В това отношение се отличава само червеният цвят, който се свързва с целеустремени и хищни дами, които постигат всички поставени цели и в личния живот, и в кариерата и са готови на почти всичко за израстване в службата.
  • Маникюрът с декорация може да разкрие както авантюристката и мечтателката, бунтарката и арт натурата, така и непорасналото момиче. Зависи и каква е декорацията – хард, закачлива, нежна, изискана, детинска, усмихната, пъстра – и върху какъв лак е поставена. Като правило колкото по-закачливи са ноктите и декорацията, толкова по-влюбено в живота момиче стои срещу вас. Колкото по-изчистена и изтънчена е тя – толкова по-вероятно е дамата да държи на кариерата, да е сериозна и отговорна, заета с бизнес или с кариерно израстване.

Какво разкрива формата на ноктите?

  • Парти личностите и кокетките се отличават с нокти с остра форма.
  • Кръглите нокти издават жените, които мечтаят, живеят в мечтите си и строят пясъчни кули от тях. Сантиментални са, нежни и романтични.
  • Квадратни нокти обикновено избират дамите, които са изискани, уравновесени, независими и ценящи свободата си.
  • Овалните разкриват романтичните жени, вярващи в приказки и принцове, живеещи в свой свят, в който идеализират хората около тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com