Масла за омекотяване на сухи устни

1653
Масла за омекотяване на сухи устни
Снимка: iStock/Guliver

Правилната грижа и внимание към устните могат да направят огромна разлика в начина, по който те изглеждат. Здравите, привлекателни устни са ключът към красотата. По различно време на годината устните ви може да се нуждаят от различна грижа. Те могат да се напукат и дори да започнат да кървят на някои места. Може да се появят малки пукнатини, които със сигурност няма да направят някой, който ги притежава, привлекателен. Затова трябва да знаете как да се грижите за устните си през различните сезони и какви продукти да използвате.

Грижата за кожата на устните разчита до голяма степен на маслото за тяхното омекотяване. Когато външната среда е твърде студена или гореща, или ако времето е лошо, кожата по устните ви ще бъде засегната. Тя ще загуби своята еластичност и розова пигментация. Устните могат да се напукат, да станат тънки и бледи и да загубят формата си. Маслото за устни е един от най-добрите продукти за грижа.

8 съвета за меки устни през зимата

Рициново масло

Сред многото предимства на органичното рициново масло, знаем за способността му да лекува напукани устни. Неговото съдържание на омега 3 засилва подмладяващите свойства по-специално на увредената кожа. Като алтернатива на рициновото масло често се използва зехтин, но кайсиевото масло не остава по-назад, както и маслото от авокадо, сладък бадем, масло от макадамия, арганово масло или сусамово масло.

Масло от жожоба

От всички растителни масла има едно, което ми се струва неизбежно: маслото от жожоба. Органичното масло от жожоба е много полезно, когато устните са увредени и дехидратирани. Маслото от жожоба е восъкът, съдържащ се в семената на жожоба. По същество се култивира в Южна Америка. Маслото от жожоба е истински съюзник на красотата, притежава лечебни и подхранващи свойства.  Подобно на рициново масло, маслото от жожоба е идеално за малки кожни дефекти като напукани устни. За да запълните напуканите и други малки пукнатини, поставете натуралното 100% растително масло директно върху тънката кожа на устата. Оставете върху устните си за една нощ. На следващата сутрин устните ви ще бъдат красиви и гладки.

Как да имате сочни УСТНИ в 3 стъпки

Масло от ший

Маслото от ший има много предимства: овлажнява, подхранва и възстановява. Използва се върху цялото тяло от главата до петите. Маслото от шеа осигурява еластичност на епидермиса. Освен това е отличен протектор срещу UV лъчи, вятър и студ. Накратко, маслото от ший представлява естествен овлажняващ продукт, който винаги да имате под ръка. Кокосовото масло или обикновеното кисело мляко също са отлични алтернативи за ефективна маска за устни.

Омекотяващ скраб за напукани устни

Скрабът за устни е от съществено значение, за да премахнете мъртвата кожа. Скрабът също прави червилото ви по-дълготрайно. Често забравяме тази стъпка, но приготвянето на нежен скраб за устни е супер лесно и бързо. Предлагаме ви да правите нежно ексфолиране на устните поне веднъж седмично за най-добри резултати. Как да си направите омекотяващ скраб за устни? Необходими са само 3 съставки. Вземете 10 грама захар, 5 мл. зехтин или масло от жожоба и 5 ​​грама мед. Смесете всичко и след това нанесете тази смес директно върху устните си с пръст, с меки и кръгови движения. Накрая изплакнете с хладка вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Дрехи с лоша енергия: 10 неща, които ви правят нещастни според фън шуй

Истински гении: 6 неочаквани навика, които разкриват интелектуалец - проверете дали ги имате

Как да имаме успешна връзка с по-млад мъж?

Как да спрем да се обиждаме от други хора: 8 стъпки към нов живот

Дрехи, които ви карат да изглеждате дебели: 10 модни грешки, които всяка жена прави

Сбъднати мечти: как правилно да благодарим на Вселената (и защо е необходимо)

Тайни за гладки пети: Как да предотвратите и лекувате напуканите пети?

Знаете ли как се размножават медузите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com