Месец преди Апокалипсиса забраниха достъпа до митичния Бугараш

30004
Месец преди Апокалипсиса забраниха достъпа до митичния Бугараш

Френските власти попариха надеждите на тези, които се надяваха да посрещнат Края на света на едно от малкото места на Земята, за което се вярва, че ще оцелее, предава AФП, цитирана от БЛИЦ.

До 21 декември 2012 вече остава само месец и истерията относно свършека на Човечеството се засилва с всеки ден. Затова и местните власти забраниха достъпа до Пик де Бугараш, планина в Югозападна Франция. Според слуховете върховете й ще се отворят като капак на тенджера, а из недрата на планината ще излязат извънземни, които ще спасят намиращите се наблизо хора. Ерик Фрайслинар, кмет на близкото градче Бугараш, каза, че блокира обществения достъп до планината по съображения за безопасност. Според вярващите в Края на света той ще настъпи на 21 декември, а Бугараш е една от малкото свещени планини, които ще избегнат катаклизма.

Светът няма да свърши на 21.12.2012

Светът няма да свърши на 21.12.2012, а ще настъпи... нов цикъл от календара на маите. Огромна каменна плоча с надпис на маите, датиращ...

Кметът обеща, че стоте полицаи и пожарникари, които е мобилизирал, ще контролират трафика до градчето и ако прекалено много хора започнат да прииждат, достъпът и до него ще бъде забранен.

“Очакваме известен брой хора, които вярват в 21.12.2012, но се надяваме да не бъдат особено много,” каза той в близкия град Каркасон. “По-скоро очакваме да дойдат хора, които са просто любопитни и, разбира се, очакваме журналисти,” добави той.

Според легендите някъде в Бугараш е скрит Светият Граал. За съхраняването му помогнали последователите на българските богомили във Франция - катарите. Предполага се, че именно оттук идва и странното за Франция име. През вековете тази легенда е привличала хиляди вярващи християни, иманяри, нацисти и дори агенти от Мосад. Според преданията по тези места е живял и Нострадамус.

Редактор: Десислава Ушатова

При апокалипсиса ще изчезнем първи, но ще бягаме на Марс

Живите видове на Земята ще изчезнат след 2,8 милиарда години в резултат от непоносима жега от застаряващото Слънце, което ще започне да...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com