Мийте пода със солена вода и ще заблести от чистота

23166
Мийте пода със солена вода и ще заблести от чистота
Снимка: iStock/Guliver

Почистването на дома не е сред най-любимите ни задачи, но е необходимо, за да живеем по здравословен начин сред чистота. Освен бърсането на прах и почистването на уредите, друга важна част е почистването на пода. Когато той е чист, бактериите ги няма, може спокойно да ходите боси у дома и да се радвате на чистотата.

Обикновено, за да почистят пода, повечето хора използват какви ли не препарати. Истината е обаче, че за доброто и ефективно почистване на тази част от дома, ви е необходима единствено сол. Тя е изключително полезна не само за почистване, но и за редица други неща, които биха могли да се предотвратят, ако почистване пода със солена вода.

Добавете сол при чистене на пода, ако сте забелязали, че растенията ви умират, често страдате от настинки, наскоро у дома е имало починал човек, имате проблеми със съня, постоянно губите неща, уредите се развалят, парите не ви стигат. От суеверие или не, хората смятат, че почистването на пода със сол при тези проблеми може да ви отърве от тях.

Хубаво е подът да се почисти със сол и когато домашния любимец боледува тежко, децата ви създават проблеми или отношенията между съпрузите са се влошили и се наблюдават по-чести спорове. Солта ще измие негативната енергия, която се е насъбрала в дома ви и ще внесе мир и хармония.

Когато сте си приготвили солената вода, започнете почистването на пода, минавайки покрай вещите, които рядко се ползват. Смята се, че там има най-много негативни вибрации. Това възпира щастието и хармонията да се настанят в дома ви. Освен това, ако наистина не използвате съответните вещи, просто ги подарете или изхвърлете.

След пода, почистете щорите и прозорците, за да освежите гледната си точка и да погледнете с положителна нагласа към живота. Продължете с печката, която се грижи за богатството на дома и трябва винаги да блести от чистота. Докато чистите, си мислете за нещо хубаво, защото така ще вложите положителни мисли и почистването ще бъде много по-ефективно.

Почистването със сол се извърша в период на намаляваща луна. Докато го правите, дръжте прозорците отворени, за да излезе негативната енергия. В 10-литрова кофа с вода сипете 1 с.л. сол. Може да добавите цитрусово етерично масло или масло от чаено дърво за максимален ефект. Избършете пода, прозорци и врати, уредите и поставките за книги, рафтовете, библиотеката, всичко. С килимите и меката мебел процедирайте като поръсите малко сол, след половин час минете с прахосмукачка по тях.

Може да изсипете водата след почистването в тоалетната. В случай че подът не трябва да се чисти с мокър парцал, може да поставите кутийки със сол в ъглите на помещенията. След като изминат няколко дни, ги изхвърлете. Хубаво е да чистите по този начин, докато сте сами у дома. Не използвайте тази сол за никакви други цели, освен за почистване. След като изчистите, си вземете душ, за да премахнете всички негативни остатъци от себе си. Хвърлете дрехите си в пералнята, за да почистите и тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com