Микродермабразио: Ползи и странични ефекти според експертите

3381
Микродермабразио: Ползи и странични ефекти според експертите
Снимка: iStock/Guliver

Микродермабразиото се превърна в популярна неинвазивна козметична процедура, предназначена за подмладяване на външния вид на кожата. Тази техника включва ексфолиране на най-външния слой на кожата с помощта на фини кристали или пръчица с диамантен връх, което помага за облекчаване на различни проблеми на кожата. Дерматолози и експерти в областта на грижата за кожата се произнесоха за ползите и потенциалните странични ефекти, предлагайки ценни идеи за тези, които обмислят това лечение.

Предимства:

Ексфолиране и обновяване на кожата

Микродермабразиото ефективно отстранява мъртвите кожни клетки, като насърчава растежа на нови, по-здрави кожни клетки. Този процес може да доведе до по-гладка и сияйна кожа.

Намаляване на фините линии и бръчките

Чрез стимулиране на производството на колаген и повишаване на еластичността на кожата микродермабразиото може да помогне за намаляване на фините линии и бръчки с течение на времето.

Подобряване на акне и белези

Тази техника може да помогне за лечението на леко акне и за намаляване на белезите от акне. Процесът на ексфолиране помага за отпушване на порите и отстраняване на мъртвите кожни клетки, които допринасят за появата на мехури.

Бръчки около очите: Най-ефективните средства за премахването им

Коригиране на пигментацията

Микродермабразиото може да помогне за избледняване на тъмните петна, слънчевите петна и леката хиперпигментация, като спомага за равномерен тен на кожата.

Подобрена абсорбция на продуктите за грижа за кожата

След микродермабразио кожата е по-добре подготвена да абсорбира продуктите за грижа за кожата, което им позволява да проникнат по-ефективно и да постигнат по-добри резултати.

Странични ефекти:

Зачервяване и чувствителност

След процедурата кожата може да се зачерви и да се почувства чувствителна. Това обикновено отшумява в рамките на един ден, но е важно да избягвате прекомерното излагане на слънце и да използвате щадящи продукти за грижа за кожата.

Сухота и лющене

При някои хора може да се появи сухота и леко лющене, тъй като ексфолираният слой на кожата се възстановява. Правилното овлажняване е от решаващо значение през тази фаза.

Риск от инфекции

Ако процедурата не се извършва в стерилна среда, съществува малък риск от инфекция. Изборът на реномиран и сертифициран специалист или клиника може да намали този риск.

Неравномерни резултати при по-дълбоки проблеми

Микродермабразиото е насочено предимно към повърхностни проблеми на кожата. По-дълбоките кожни проблеми могат да изискват по-усъвършенствани процедури за постигане на оптимални резултати.

Кое е най-ефикасното средство против бръчки - сваля поне 5 години

Грижи след процедурата

Неспазването на препоръчаните инструкции за грижа след процедурата може да доведе до усложнения като прекомерна сухота, дразнене или продължително зачервяване.

Важно е да се консултирате с квалифициран дерматолог или специалист по грижа за кожата, преди да се подложите на микродермабразио. Те могат да преценят типа на кожата ви, проблемите и медицинската ви история, за да определят дали това лечение е подходящо за вас. Освен това откритата комуникация относно вашите очаквания и притеснения ще гарантира, че ще постигнете желаните резултати без неочаквани усложнения.

Микродермабразиото може да предложи редица предимства за хората, които търсят подмладяване на кожата, без да се налагат инвазивни процедури. Въпреки че има потенциални странични ефекти, които трябва да се вземат предвид, те обикновено са леки и временни. Като потърсите съвет от експерти и спазвате указанията за грижа след процедурата, можете да вземете информирано решение дали микродермабразиото е правилният избор за подобряване на здравето и външния вид на кожата ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com