Минимална грижа за перфектни зъби и красива усмивка

7323
Минимална грижа за перфектни зъби и красива усмивка
Снимка: https://www.marinovadental.com/

Красивата усмивка е една от онези характеристики, които всеки може да си пожелае, въпреки че има много различни и всички имат своя чар. Красотата на перфектните зъби говори сама за себе си.

Да имаш перфектни зъби, не е лесна задача, дори в случаите, когато ежедневно се грижим за тях, могат да възникнат проблеми поради генетика, случайно счупване или консумацията на храни и навици, които увреждат емайла.

Необходима хигиена за перфектни и бели зъби

За да поддържате здрава уста е важно да миете зъбите си правилно след всяко хранене. Това е нещо, което всеки много добре знае, но и не всеки се съобразява с него. Факт!

Зъбните петна могат да се появят по различни причини, но появата им е много разпространена именно поради липса на хигиена. За тези видове повърхностни петна можете да отидете на зъболекар за почистване.

Храните, които ще направят зъбите ви искрящо бели

Красивата искрящо бяла усмивка е мечта на всеки. Но ако зъбите ви не са бели по рождение и не искате да ги избелвате, обърнете внимание...

Има обаче и други видове петна, които проникват във вътрешността на зъба и могат да бъдат причинени от заболяване, лекарства, тютюн или някои храни и напитки.

В тези случаи начинът за отстраняването им е с избелване на зъбите. Когато започнете с лечение от този тип, има няколко подробности, които трябва да вземете предвид и които трябва да се спазват, за да има желания ефект. Например, не пушете, избягвайте да пиете напитки или храни, които оцветяват като кафе, чай, вино или червени плодове.

Във всеки случай, за да избегнете потъмняването на зъбите си с газирани напитки и други подобни, винаги можете да прибягвате до използване на сламка, за да не влиза течността в пряк контакт с тях.

По същия начин, за да се грижите за зъбите, е препоръчително да избягвате храни с много захар, а в случай на поява на кариеси, да отидете на зъболекар възможно най-скоро.

Скрийте или коригирайте зъбната неправилна позиция

Как да заздравим зъбите, ако се рушат?

Здравето на зъбите зависи от огромен брой фактори. На първо място, това са грижи, хигиена, редовни посещения при лекар. Ако всичко това...

Когато зъбните проблеми идват от неправилна позиция, могат да се използват зъбни фасети.

Те изпълняват функцията да обграждат зъба като вид покритие, което придава вид на естествен и здрав зъб. В случаите, когато има голямо разстояние между зъбите, грешката ще бъде коригирана. Фасетите също са много полезни, когато има счупен зъб, тъй като той ще изглежда като нормален, сякаш никога не е бил счупен.

Друг начин за оправяне на кривите зъби би била ортодонтията, която благодарение на напредъка, постигнат през последните години, е възможно да се носи, без почти да се вижда.

Ортодонтията е специалност на денталната медицина, която е отговорна за цялото изследване, профилактика, диагностика и лечение на аномалии на формата, позицията, връзката и функцията на лицево-челюстните структури. 

Ортодонтското лечение може да се извърши по два начина в зависимост от вида на приложените сили и те са както следва:

Как да предпазим емайла на зъбите

Какво представлява емайла на зъбите? Емайлът всъщност е една от главните тъкани в състава на нашите зъби. Той е тази твърда, видима, въ...

Фиксирана техника с помощта на фиксирани уреди. 

Състои се от елементи, прилепнали към зъбите - ленти и скоби - към които са здраво закрепени фини еластични дъги, изработени от метална сплав - никел-титан - с помощта на набор от лигатури. 

Отстраняеми устройства

Това са тези, които могат да бъдат извадени от устата от пациента. Това ви позволява да ги премахвате по време на устна хигиена и по време на хранене. 

В много случаи пациентите изискват и двете техники, за да решат своите стоматологични проблеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com