Мирни „войни” с водни пистолети пред НДК събраха малки и големи

5124
Мирни „войни” с водни пистолети пред НДК събраха малки и големи
Снимка: БГНЕС

Мирни водни „войни” с водни пистолети пред НДК събраха стотици малки и големи. Въпреки името си, събитието е посветено на разбирателството, забавата и казва "Не" на агресията, предава БГНЕС.

Зад идеята стои Андрей Андреев от Габрово. „Видях деца във фонтаните преди седмици, седнах вкъщи и реших да направя едно голямо събитие. Имаше голям интерес и много хора. Целта е хората да осъзнаят, че, за да работят сериозно, трябва да могат и да се забавляват. Да се забавляват и да не си седят вкъщи, както и да може да се преборим с жегите”, каза Андрей.

КЗП с препоръки за безопасно лято на децата, каращи тротинетки, ролери и скейтборди

Как да осигурим безопасно лято на децата си, докато карат тротинетки, ролери и скейтборди, съветват от Комисията за защита на потребите...

Андрей е дете от институции, с много амбиции и голямо добро сърце. Решихме да му помогнем организационно. Това са мирни войни срещу агресията, разказа от своя страна друг от организаторите Нели Фердинандова, от „Гражданска лица на България”.

Тя е категорична, че умните, талантливите имат решения, а тези, които нямат аргументи, използват агресия. Нека да бъдем умни и да правим добро, защото за това е създаден човекът, призова Фердинандова.

Тя е на мнение, че с подобни събития поне се говори за агресията, а честото говорене, добрите примери за нещата, остават следа в съзнанието на децата. „Всяко нещо, което да служи за доброто, да развива морала, ще се включваме. Няма смисъл от агресията, която виждаме в училищата, болниците, на пътищата, ежедневието, между нас. Опитваме се децата да бъдат по-мислещи и да търсят други решения, защото агресията не е направила никого щастлив и не е допринесла за нищо добро”, заяви още Нели Фердинандова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com