Митовете за вашата коса – миене, подстригване и бърз растеж

3930
Митовете за вашата коса – миене, подстригване и бърз растеж
Снимка: PublicDomainPictures / Pixabay

Това, че сте го чували милион пъти, не означава, че е истина! Отделете факта от измислицата, за да получите бляскавата коса, за която винаги сте мечтали.

Разрушители на митове

От това колко често косата трябва да се подстригва до кои техники за оформяне ще предотвратят увреждането, няма недостиг на митове, свързани с косата, които се носят наоколо. Защо хората си падат по тях? Защото изглеждат логични. Някои дори имат научно звучащо резервно копие, което е напълно измислено. Въпреки че никой не обича да бъде заблуждаван, по-големият проблем е, че тези неистини могат да ви накарат да предприемете действия, които сериозно увреждат косата ви. За да спрете този порочен кръг, прочете следните съвети и не вярвайте на митовете за косата си.

Открийте защо косата ви пада

Колкото по-мръсна е косата ви, толкова по-бързо ще расте

Митовете за косата, на които все още вярвате и ѝ вредите

Колкото повече пяна от шампоан, толкова по-добре Докато мехурчетата винаги са забавни, действието на пяната не е знак, че вашият шампо...

Някои хора приемат, че мръсната коса расте по-бързо – по-малкото миене и оформяне означава по-малко шансове за накъсване, нали? Все още не пропускайте душове с надеждата за по-дълга коса; това е глупав мит, който ще ви даде само мазни кичури и неприятна миризма. Немиенето на скалпа запушва фоликулите ви, което може да спре растежа им.

Оскубването на сива коса води до повече растеж

Ако не желаете да оскубете сивото от страх от заразяване със сива коса, успокойте се с тази теория. Оскубването на сива коса няма да накара два нови сиви косъма да израснат отново на нейно място. Но все пак трябва да оставите пинсетите. Оскубването на косата натоварва фоликулите и скалпа ви, а издърпването на косъм може да накара да порасне отново с различна текстура и странен начин на растеж. Вместо да прибягвате към пинсетите, използвайте боядисващи коректори за корени и коса като спрейове и балсами.

Всеки ден трябва да миете мазна коса с шампоан

Докато работата на шампоана е да елиминира косата от нежелана мръсотия и масла, е лесно да се прекали. Обръщането към пяната всеки път, когато корените ви станат мазни, всъщност е противоречиво, защото количеството себум, който скалпът ви произвежда, не се доближава до количеството, отделено от сулфатите в шампоан. Вашето тяло е саморегулираща се машина и вероятно ще произведе свръхпроизводство на масла, за да компенсира загубеното. Прекомерното миене с шампоан може да доведе до чуплива коса и сърбящ скалп – наред с други неща. Вместо това обърнете внимание на диетата си и използвайте леки продукти на водна основа. Също така, помислете за продуктите с масло от жожоба. Може да не мислите веднага за маслото като антидот за мазна коса, но маслото от жожоба е чудесно за подпомагане на регулирането на производството на себум.

Най-простата смес от лимон и сода пречистват тялото и за секунди

Пречистването на тялото е нещо, което трябва да се стараем да правим по-често, като простичък и ефективен начин за това е използването ...

ТОП 5 на най-добрите домашни маски за красива коса

Подстригването на косата ви я кара да расте по-бързо

Въпреки че насрочването на подстригването на всеки четири до шест седмици помага да се гарантира, че косата ви има минимално нацепени краища, това не й помага да расте. Леко подстригване на краищата, известно още като „почистване“, ще подобри текстурата и еластичността на косата, като предотврати нацепените краища от израстване на косъма. С други думи, не позволявайте на този мит да ви обезкуражи от редовни посещения в салона; похарчените допълнителни пари си заслужават, ако искате да изглеждате със здрави, лъскави коси.

Естествените масла са полезни за вашата коса

Противно на общоприетото схващане, повечето сурови хранителни съставки (като масло от авокадо, кокосово масло и мед) не са в състояние да проникнат в косъма достатъчно дълбоко, за да постигнат трайно подобрение. Освен невъзможността действително да въздействат върху косата, те могат да оставят лепкав остатък и да оставят косъмчетата ви да се чувстват мазни. Когато се използват като емолиент в професионален продукт, натуралните масла са страхотни – използвани самостоятелно, те са тежки и трудно се отмиват от косата.

Източник: https://www.rd.com/list/hair-myths/ 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com