ТОП 5 на най-добрите домашни маски за красива коса

3764
ТОП 5 на най-добрите домашни маски за красива коса
Снимка: StockSnap / Pixabay

Важно! Преди да използвате каквито и да било естествени съставки и техните смеси, си струва предварително да тествате за алергична реакция и да се консултирате с дерматолог или трихолог.

1. Маски за обем на косата: рецепта с жълтък, мед и рициново масло

Всички тези продукти могат да допринесат за това, че след няколко процедури да видите добрия резултат.

За тази маска трябва да отделите жълтъка на едно яйце, да го смесите с 1-2 супени лъжици топло рициново масло и мед. Препоръчително е сместа да се държи върху косата от 30 минути до 2 часа, като се носи пластмасова шапка на главата. Най-добре е маската да се отмие с топла вода и шампоан.

Шампоаните и балсамите за създаване на ефирност ще бъдат черешката на ежедневната ви грижа и ще помогнат на косата ви да издържи повече от няколко часа. Време е да научите за цялото разнообразие от продукти за обем на косата.

Съвет: Вземете шампоана и балсама Love Beauty and Planet Volume и Generosity. Тези продукти с кокос и вода и екстракт от цвета на мимоза придават на нишките пищност и грижа по цялата дължина, без да ги утежняват.

2. Маска за плътност на косата: рецепта с желатин

5 хитри начина за красива коса през зимата

Изтощена, лишена от енергия, с нацепени краища – така често изглежда косата ни през зимата. За съжаление липсата на витамини, сух...

Подобен ефект може да се постигне с маска за обем на косата с желатин. Прави нишките по-плътни, по-гладки и по-дебели. Постепенното укрепване на вашите къдрици няма да даде зашеметяващ моментален резултат, но ще ви бъде от полза в бъдеще и ще ви позволи да се наслаждавате на обемни кичури за по-дълго.

За да приготвите тази желатинова маска, ще ви трябват яйчен жълтък, 100 мл желатин, разтворен в топла вода, и една чаена лъжичка суха горчица. Готовата смес не трябва да се държи на косата повече от 25 минути поради горящата горчица, която активира растежа на косата и кръвообращението. Маската с желатин дава уплътняващ ефект, помага за увеличаване на плътността и ускорява растежа на нова коса.

3. Маски за обем на косата: рецептата с кокосово масло, мед и кисело мляко

За да създадете гъста коса, е необходим интегриран подход. Използването на правилните маски за коса за обем ще ви помогне да постигнете желаното и ще направи ефекта дълготраен.

За да приготвите чудодейна маска -  смесете две супени лъжици кокосово масло и мед. Съставките трябва да се затоплят (може да бъдат в микровълнова печка). След това разбъркайте получената течност и добавете две супени лъжици пълномаслено кисело мляко. Киселото мляко стимулира ексфолирането на скалпа и бързия растеж на косата.

13 съвета как да се преборим с мазната коса

Сблъскването с мазна коса е неприятно преживяване за всеки един от нас. Тя не изглежда никак добре и е изключително трудна за поддържан...

Кремообразната консистенция трябва да се втрие обилно в косата по цялата дължина и скалпа. След това оставете продукта за 30 минути или повече, ако имате свободно време. И накрая, измийте с шампоан.

Тази маска трябва да се използва до два пъти седмично, в зависимост от състоянието на косата ви.

4. Маска за възстановяване, обем и укрепване на косата

Продукт на марката Clean line с екстракт от лайка и билкова отвара може да бъде подходящо средство за плътността на кичурите. Маската "Възстановяване и обем" също допринася за заздравяването на вашите кичури.

Съдържа необходимия комплекс от витамини. Също така съдържа флавоноиди, които помагат за контролиране на косопада.

Как да си направим домашен шампоан за всеки тип коса

Домашните шампоани стават все по-популярни всеки ден. Това е така, защото те не съдържат химически съставки, способни да увредят косата...

5. Маски за обем на косата с мая и бира

Маята и бирата (която съдържа мая) са добре познати народни средства за укрепване на косата и придаването й на обем.

За да активирате растежа на косата, да намалите чупливостта и да придадете обем, се препоръчва маска от малко количество кефир и няколко супени лъжици мая. Сместа трябва да се остави за 30 минути, след което се нанася върху косата, покрива се с полиетилен и се увива с кърпа. След 40 минути маската може да се отмие с топла вода.

За блясък, обем на косата, защо не опитате и маска с бира. За нея трябва да смелите един банан в блендер, да добавите 100 мл бира към него и малко лимонов сок.

След това сместа трябва да се разпредели равномерно върху косата. Маската може да се отмие след половин час.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com