Място на силата: Kак да привлечете късмета в дома си и да се предпазите от негативизъм?

2210
Място на силата: Kак да привлечете късмета в дома си и да се предпазите от негативизъм?
Снимка: iStock

Домът е много специално място за всеки човек. Тук се връщаме след тежък ден, от пътувания и командировки, след дълги разходки, с желание да се възстановим и да се отпуснем. Но понякога нещо се обърква и любимият ви апартамент започва да отнема енергия, вместо да я дава. Веднага искаме да прекараме възможно най-малко време в собствените си стени или дори да избягаме напълно, продавайки имота си възможно най-бързо.

Това означава, че вашият дом все още не е вашият замък. Но не всичко е загубено! Всеки дом може да се превърне във вашето собствено място на силата, което ще ви предпази от болести, неприятности и проблеми. Пет полезни лайфхака ще ви помогнат да промените реда на нещата, да освободите пространство и да стартирате защитни механизми.

Анализ на енергията у дома

Малко вероятно е апартамент, вила или частна къща в селото да се превърне в място на сила за вас, ако е изпълнено с отрицателна енергия. Можете лесно да разберете за това по следните признаци:

  • В семейството все по-често възникват продължителни конфликти и кавги;
  • Невъзможно е да се почива и спи в къщата, често се появяват кошмари;
  • Не искате да се прибирате у дома;
  • Енергията е нулева дори през почивните дни;
  • Хората и животните постоянно боледуват, растенията изсъхват;
  • Храната бързо се разваля;
  • Някои неща изчезват безследно;
  • Гостите не остават дълго и си тръгват много бързо
  • Често чувате странни звуци, усещате вибрации, неприятни миризми;
  • Нещата падат от рафтовете сами, без видима причина.

Отрицателната енергия може да се е настанила в дома ви отдавна, особено ако не сте се поинтересували за съдбата на предишните му собственици, преди да закупите апартамент. Новите сгради обаче не са имунизирани срещу притока на негативност, особено ако къщата се намира близо до гробище и на лошо място. Също така не забравяйте, че гостите - приятели, колеги, познати, съседи, роднини - също могат да доведат със себе си и да поставят различни „придружители“ в апартамента. Завист, гняв, злоба, негодувание, презрение - това е малка част от това, което влиза в къщата с хората.

За да предотвратите застояването на негативността във вашия апартамент, редовно извършвайте ритуали за почистване на пространството с помощта на градински чай или специално заредени свещи. Преминете с тях през всички стаи, като започнете от входната врата. Опитайте се да не пропуснете нито един ъгъл, прозорец, врата. Обърнете специално внимание на местата за съхранение, гардеробите и зоните под леглото.

Три практики за привличане на късмет, любов и пари през втората половина на 2023 г.

Организирайте пространството си разумно

Едно е да определите степента на „заболяването“ у дома, съвсем друго е да можете да го излекувате. Само почистване на стаите с градински чай или магически свещи няма да е достатъчно. Трябва да освободите място за живот. В този случай не е необходимо да правите ремонт, но ако душата поиска и средствата позволяват, тогава можете да започнете с него.

Най-добре е да започнете с премахване на бъркотията и почистване. Това ще ви помогне да се отървете от мръсни и счупени вещи, които изсмукват енергията ви. Всички неща, които не могат да бъдат поправени, са просто склад на лоша енергия. Те привличат лошо настроение, бурни негативни емоции и други негативи.

Затова незабавно извършете одит на нещата и мебелите. Чувствайте се свободни да изхвърлите всичко, което не сте носили повече от година, на бунището на историята или да го дадете на нуждаещите се. Колкото по-малко ненужни вещи има у дома, толкова по-лесно се диша в него.

Що се отнася до почистването, тук няма ясни правила. Няма значение откъде ще започнете да подреждате нещата - от коридора или кухнята. Важно е резултатът да е чистота, липса на прах и мръсотия в къщата. Обърнете специално внимание на прозорците и завесите. Задължително изперете пердетата, избършете щорите и самите стъкла. Същото важи и за огледалата в банята. В края на краищата, когато погледнете в мръсно, прашно огледало или прозорец, виждате съвсем различна реалност и започвате да живеете в нея.

Събудете простора на дома

Пречистеното пространство не може да стане място на вашата сила, докато не активирате нови потоци от енергия. И за да направите това, минимизирайте използването на изкуствени материали и оставете възможно най-много естествена светлина. Може да се наложи да пренаредите мебелите, така че да не блокират светлината от прозореца. Разпределете предметите във всяка от стаите равномерно, като избягвате натрупването им в ъглите.

Помислете за функционалността и специалната енергия на спалнята, хола, кухнята, банята и коридора. Обърнете се към Фън Шуй, за да подобрите „работата“ на тези пространства, помислете за нещата и атрибутите за всяка от стаите. Може да се наложи да премахнете мек диван от кабинета си, който затруднява концентрацията върху работата, или да замените покривало, което е твърде светло в спалнята, защото дразни очите ви.

Спалнята ще изисква приятни нюанси на спално бельо и завеси, подови лампи с мека светлина, кухнята ще изисква приятен текстил, както и съдове и прибори от един комплект. В банята можете да поставите торби с ароматни билки и да смените аксесоари (сапунерки, рафтове, чаши за четки за зъби). Най-трудната стая е холът, защото ще трябва да вземете предвид предпочитанията на всички членове на семейството. Тази семейна стая просто трябва да отразява индивидуалността с книги, настолни игри, стайни растения и картини. Страхотно е, ако всеки член на домакинството има пръст в дизайна на хола, оставяйки частица от себе си в него.

Намерете своя източник на енергия в обновения си дом

Може да не можете да използвате само офиса или домашната си библиотека за работа и всекидневната или спалнята си за почивка. Винаги нещо ви разсейва, отпуска или, обратно, стресира. Затова слушайте тялото си: то ще ви каже къде е по-лесно да се заредите с определена енергия. Можете да извикате на помощ лоза или махало. Там, където те варират силно, е вашият източник на сила. Не се страхувайте, ако е по-удобно да работите в кухнята и да се отпуснете в банята. Създайте там удобно място за вашия бизнес и прекарвайте по-голямата част от времето си там.

Поставете амулети и талисмани в дома си

Всеки ден носите у дома частици отрицателна енергия, събирайки я на работа, на улицата, на обществени места, на събития. Гостите също носят негативизъм в дома ви. Ето защо, за да се превърне една къща в истинска крепост, тя трябва да бъде защитена от злото око и лошото настроение. Тази задача лесно се решава с помощта на талисмани и амулети. Всяка стая има свои настойници:

Закачете звънец над входната врата, за да прогоните злите духове. Щастлива подкова или камък обсидиан биха свършили чудесна работа;

Стъклена ваза с монети, незабележима за любопитното око, ще бъде идеална за коридора;

В кухнята можете да закачите чесън и пелин или малка метла, която сте направили сами, украсена с цветя. Метла с дръжка нагоре предпазва от агресивни и завистливи хора, а с дръжка надолу привлича богатство в къщата.

Малка фигурка на калинка на работния плот гарантира успех в работата;

Използвайте тези прости ритуали за привличане на любов, пари и късмет през юни 2023 г.

Аквариум в хола привлича просперитет и финанси. Ако не е възможно да поддържате дори малък аквариум, винаги можете да поставите купа с вода, която също ще хармонизира пространството;

Поставете планински кристал на рафт в хола или трапезарията, където се събират всички членове на семейството. Той прави атмосферата в стаята доброжелателна, поставя всички в спокойно настроение;

Ловец на сънища в спалнята ще ви предпази от кошмари. Също така поставете фигури на костенурка (символ на мъдрост и дълголетие) и слон (символ на любов и преданост) в горната част на леглото. Камъни като аметист, розов кварц и аквамарин също ще пазят спокойствието ви в спалнята;

Закачете малко огледало от външната страна на вратата на тоалетната. Това ще предотврати редовно изтичане на енергия;

Закачете музикална висулка в банята, поставете кристална топка на рафта и окачете торбички с ароматни билки по стените.

Стайните растения в дома също хармонизират пространството, така че изберете растения, които харесвате за вашия апартамент. Зелените приятели ще изпълнят дома ви с положителна енергия и ще ви предпазят от външна негативност. Колкото повече цъфтящи растения у дома, толкова по-добре за хармонизиране на пространството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com