X
 
 

Молитва и алкохол - как борят страха си хората с аерофобия

1488 0
photo of Молитва и алкохол - как борят страха си хората с аерофобия
Снимка: iStock/Guliver
Всеки девети авиопътник, страдащ от аерофобия, се моли преди и по време на полет, съобщава сайтът Туту.ру, цитиран от БГНЕС.

Експерти от сайта са интервюирали повече от 4 000 потребители за това дали се страхуват да летят със самолет и как се справят с аерофобията.

Остър недостиг на пилоти в България, всеки десети е чужденец

Високи изисквания, скъпо обучение и конкуренция за кадри от low cost компаниите води до недостиг на професионални пилоти в българските ...

Оказало се, че 56% от анкетираните не се страхуват да летят, а всички останали изпитват страх преди заминаване и когато вече са на борда на кораба.

Повече от 17% от пътуващите са заявили, че са решили проблема основно: за пътуване те избират сухопътен транспорт.

Най-популярният начин за борба с аерофобията сред авиопътниците е молитвата - 11% от анкетираните се уповават на висши сили.

7% от пътниците използват алкохол като успокоително средство.

Човекът, който прелетя над Фуджи

Ив Роси (Yves Rossy) е поредния авиоентусиаст, който привлича вниманието със своето изобретение. Пенионираният пилот от въоръжените с...

Около 4% признават, че се опитват да преодолеят страха си със собствени сили. Повече от 3% от респондентите признават, че преди са страдали от аерофобия и сега са се справили с нея, използвайки определени техники - медитация, дихателни упражнения.

Успокоително преди авиопътешествие вземат 2% от респондентите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 18-24 ноември

Овен През тази седмица се вгледайте и вслушайте в знаците на съдбата. Бъдете предпазливи. Обстоятелствата ще ви показват подводните камъни....