Моментално изхвърлете тези растения от дома си

13357
Моментално изхвърлете тези растения от дома си
Снимка: iStock

Саксийни цветя се срещат в почти всеки дом. Растенията не само оживяват и разкрасяват интериора, но и пречистват въздуха. На някои видове обаче трябва да се отдава специално внимание, тъй като съдържат токсични вещества. Добре е да знаем кои стайни растения са отровни, за да са в безопасност нашите деца и домашни любимци.

Повечето стайни растения са напълно безопасни за здравето. Въпреки това, ако в къщата има малки деца, трябва да помислим за премахването на някои от екземплярите от къщата. Ето някои от най-популярните саксийни растения, които са отровни.

Кой би повярвал, че ТЕЗИ цветя могат да изкарат зимата на балкона

С настъпването на най-мразовитите дни не бива да забравяме и нашите цветя, които също се нуждаят от определени грижи при застудяване. Н...

Дифенбахия

Дифенбахията е едно от най-популярните стайни растения. Няма високи изисквания, расте прекрасно дори и на слабо осветени места, поради което често присъства в домовете ни. Въпреки това, то е много токсично, тъй като съдържа кристали на калциев оксалат. Яденето на листа от дифенбахия причинява усещане за парене в устата и подуване на езика, което може да допринесе за проблеми с дишането. Яденето на голям брой токсични листа може дори да бъде фатално. Дифенбахията е растение, произхождащо от Южна Америка. Жителите на Амазонка използвали сока му, за да произвеждат отровни стрели, които парализирали опонентите им.

Обикновен бръшлян

Бръшлянът е декоративно растение, което се отглежда както на открито, така и на закрито. Въпреки това, бръшлянът, който е отровен за хората и животните, не трябва да се поглъща. Тогава могат да се появят дихателни проблеми, гърчове, диария, повръщане, а в екстремни случаи може да доведе до парализа и кома.

Витлеемска звезда

Цветето, което предпазва дома ни от уроки

Никой не може да отрече факта, че отглеждането на красиви растения в дома ни го правят да изглежда още по-топъл, уютен и приветлив. Сак...

Ефрасиевката, по-известна като популярната - особено по Коледа - Витлеемската звезда, е друго отровно саксийно цвете. Белият сок, който произвежда това растение, дразни кожата, причинявайки болки в корема, повръщане и диария. Витлеемската звезда остава в много домове през първите месеци на годината след Коледа. Въпреки това си струва да бъдете внимателни и да поставите цветето на място, недостъпно за деца.

Алое

Алоето е растение с лечебни свойства. Обичаме да го отглеждаме така, че винаги да имаме под ръка листа с лечебни свойства. Трябва обаче да помним, че само гелът вътре в листата има лечебен ефект. Кожицата на листата е дразнеща и не трябва да се яде.

Обикновен олеандър

Олеандърът е едно от най-отровните цветя в света. Веществата в листата и цветовете му са смъртоносни. Яденето дори на малко листо от това красиво растение може да бъде фатално. Ако имаме малки деца, определено трябва да се откажем от отглеждането на олеандър у дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com