Мухите, които живеят с братята си, правят по-нежен секс

43276
Мухите, които живеят с братята си, правят по-нежен секс
Снимка: Thinkstock

Британски учени наблюдавали поведението на мухите и стигнали до изода, че тези, които живеят с братята си, са по-внимателни с женските по време на секс и по-малко се борят с тях.

Изследването на екип от Оксфордския университет установи, че мъжките мухи, които не са роднини си съперничат по-ожесточено за вниманието на дамите, като често им вадят душата за секс и дори не им оставят достатъчно време да се наспят и нахранят.

Хъски не иска колибата си, научи се да казва "не"

Хъски предпочита домашния уют пред кучешката си колиба. 11-месечният Блейз толкова обича да стои у дома на топло, че когато собственик...

"Братята не трябва толкова да си съперничат за женско внимание, защото гените им ще бъдат предадени и при успех на другия - каза ръководителят на екипа д-р Томазо Пицари. - Заради по-спокойното им отношение към чифтосването битките са по-малко. Те не тормозят много женските, защото не са толкова агресивни ухажори."

Биолозите установиха също, че партньорките на съперничещи си мъжкари без родствена връзка са с по-кратък репродуктивен живот и имат по-малобройно поколение, когато непрекъснато ги тормозят.

Чифтосването на мухите е свързано със сложно ухажване, при което те сякаш пеят и облизват гениталиите си, пишат учените в статия в сп. "Нейчър".

Източник: БТА

Починете си, работата през зимата е вредна

Вероятно не сте се замисляли колко важна роля играе естествена светлина на работното. Учени твърдят, че работата през зимата е вредна ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com