На коя ръка трябва да се върже червен конец и от какво предпазва

52508
На коя ръка трябва да се върже червен конец и от какво предпазва
Снимка: iStock/Guliver

Редовно хората носят завързан червен конец на едната си ръка. Но не всички са наясно каква е неговата сила. Принципно, бабите връзват червен конец по ръцете на малките деца, като те твърдят, че той ги пази от урочасване. Бременните жени пък вярват, че червеният конец ще донесе повече здраве и успешно раждане. Хората възприемат червения конец като амулет за здраве. Това суеверие е доста старо и никой не знае как се е появило. Преди много години хората са вярвали, че като си вържат конеца на ръката, злите сили и духове ще бягат далеч от тях. Той се е слагал, за да предпазва и от черни магии, както и от неприятни и нелечими заболявания.

Когато се окачи червен конец върху животно, това се прави за по-плодородна година и за здрави и жизнени животни.

Малките деца, бабите и дядовците, булките и бременните е препоръчително да си носят малка червена гривничка, за да бъдат защитени от всякакви негативни последствия в живота си.

Ако някой притежава естествена красота, задължително трябва да му бъде вързан конец с червен цвят, с цел да се премахне завистта и лошите очи на другите.

Хора, които наскоро са преживяли нещо лошо, могат да излъчват подсъзнателно урочасване, без те дори да подозират за това. Затова е добре, когато общувате с тях, да сте защитени и да си имате защитно червено конче на ръката.

Като традиция, червеният конец може да се върже на най-възрастния член на домакинството, обикновено от женски пол. А човекът, който го връзва, трябва да мисли само позитивни неща.

Защо трябва да носите червен конец на ръката си?

Със сигурност имате поня няколко познати или приятели, които сте забелязвали, че носят червен конец на ръката си. По наблюдателните от ...

Не се препоръчва червен конец да се върже от непознат човек, защото не е ясно какво ви мисли. Може да се окаже, че има лоши помисли или излъчва негативна енергия.

Какво се случва, когато конецът се скъса?

Това е знак, че може би сте били урочасани от някого и конецът е бил напоен с негативизъм. Скъсването му е признак, че човек се е отървал от злото.

Има голямо значение на коя ръка се връзва червения конец

Поверие гласи, че е препоръчително конецът да се завърже на лявата ръка на жената, защото лявата половина е символ на женското начало. При мъжете той се поставя на дясната ръка, защото олицетворява мъжествеността.

6 начина да се предпазите от магии и уроки

В днешния съвременен живот все по-малко хора вярват в поверия, урочасвания и черна магия. Дали тези похвати са изчезнали, или ние сме с...

Според друго поверие, конецът се поставя на лявата ръка, защото само там той предпазва от лошите очи и злите магии, а ако е поставен на дясната, тя би защитила човек от неговото неблагоразумие.

Според източната наука кабала, червеният конец е добре да е вързан на ръката отляво, защото злите неща се стоварват винаги от лявата страна. Според тази наука, конецът оказва влияние върху човешката съдба. Той предпазва човек от злините, които дебнат навсякъде.

Защо конецът трябва да е точно с червен цвят?

Червеното символизира човешката кръв, която тече във вените. Червеният цвят е символ на енергията и динамиката. То е свързан със силата на човека. Когато на някой му избива руменина по лицето, това е признак на здраве. Религиите също използват червен цвят, който е много уважаван и винаги е на почит.

Важно е да споделите написаното, за да научите някой ваш приятел как правилно да сложи червеният конец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com