Най-честите грешки, които допускаме при поддържане на косата

4454
Най-честите грешки, които допускаме при поддържане на косата
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена мечтае да има хубава, гъста и блестяща коса. Тя придава финес и женственост и буди възхищение, когато е добре поддържана. Истината е, че за да имаме такава коса, трябва да полагаме много и правилни грижи за нея всеки ден. Но много често от незнание, допускаме някои грешки, които се отразяват на вида й. Кои са те?

Честото миене на косата е една от грешките, които допускаме. Според дерматолозите е достатъчно да правим това 1-2 пъти седмично, защото ако мием косата си всекидневно, нарушаваме естественото й омазняване, защото с водата се отмиват естествените масла, които се съдържат в косъма и скалпа. Ако все пак ви се наложи да измиете косата си и на следващия ден, то по-добре я изплакнете само с вода и след това нанесете балсам.

Лесни трикове да освежим тънката коса

Тънката коса е голям проблем за много жени. Тя визуално изглежда по-рядка, цапа се бързо, няма обем и трудно държи желаната форма въпре...

Замисляли ли сте се дали решете косата си правилно? Експертите препоръчват да се започне с лек масаж в корените и след това да прокарате леко гребена, първо в корените, а след това и по цялата дължина на косата. И докато си говорим за сресване, не можем да не ви кажем, че ресането на мокра коса е много вредно, защото тогава тя е по-слаба и със заплетени краища и по-лесно се къса. Ето защо или я разрешете докато сте под душа или я подсушете леко със сешоар и след това внимателно я разрешете.

Друга грешка, която често допускаме е неправилното енергично подсушаване на мократа коса с кърпа. Истината е, че така се увреждат космените фоликули, косата се уврежда и става по-слаба и чуплива.

Прекаленото използване на стилизиращи продукти също не е препоръчително, защото те увреждат косата и така тя става по-слаба, тънка и губи блясъка си. Продуктите за обем и лакът за коса, който съдържа спирт я правят слаба и прекомерно я изсушават, а стилизиращите препарати могат да доведат до отслабването и цъфтежа на краищата й.

Сешоарът и пресата също много увреждат коса. Под действието на топлината тя става по-слаба и чуплива. Ако все пак държите да сте с красива прическа, ви съветваме внимателно да използвате тези уреди. Запомнете, че за да бъде косата ви здрава, трябва да използвате преса или маша само и единствено, когато тя е напълно изсъхнала. Колкото до сешоара – не го използвайте веднага след излизането си от банята. За косата ви е по-добре първо да я подсушите с кърпа, да я оставите леко на изсъхне и една след това да оформите прическата си, като не забравяте преди това да нанесете подходящ продукт, който да я предпази от топлината.

НЕ причинявайте тези чести грешки на косата си

Миете косата си твърде често - или недостатъчно Почистването на косата ви повече, отколкото е необходимо, може да премахне естественит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com