Най-често срещаните енергийни вампири, които ни изцеждат

5950
Най-често срещаните енергийни вампири, които ни изцеждат
Снимка: iStock

Понякога хората около нас успяват да ни накарат да се почувстваме така, сякаш са изцедили нашата енергия, като по този начин ни вредят емоционално и понякога дори не разбират как ни се отразява това нещо и какво ни причиняват.

Такъв тип хора се наричат токсични или по-точно енергийни вампири. Поради своят особен характер и поведение често постигат целтя си да ни накарат да не се чувстваме добре. За да успеем да се спасим от тяхното негативно влияние, трябва да се запознаем и разберем кои са най-честите типове енергиийни вампири, за да се научим и как да ги избягваме, ако това е възможно.

Вечните жертви

Ето кои хора са най-големите енергийни вампири

Сигурно сте чували много за енергийните вампири. Днес, ще ви разкажем как да разберете кога човек черпи енергия от вас. Първият и най-...

Вероятно всеки един човек може да му се е случвало да общува с подобни личности, които често са свикнали да се оплакват от живота си и все да мрънкат. Ако такъв тип хора се представят за вечните жертви, техният живот все е най-лошият и ужасният и никой друг не страда както него, то определено няма как да привлекат и положително отношение от отсрещната страна. Добре е да се постараем да ги избяваме и възможно най-малко да общуваме с тях, защото накрая рискуваме да се превърнем в кошче за душевни отпадъци и накрая да се чувстваме емоционално изстискани.

Нарцисистите

Те са такъв тип енергиен вампир, че са в състояние да изпият нашите сили в стремежите си да просят за внимание. Те винаги искат да ги харесваме, хвалим и обичаме, очакват да ги смятаме за специални и да им правим комплименти непрекъснато, за да се чувстват оценявани. Много е натоварващо общуването с такъв вид хора, защото са твърде натрапчиви и нахални в очите на останалите, а прекалено високото самочувствие не е харесвано от никого, особено ако е без покритие.

Доминантните

Тези личности много харесват да манипулират другите и да им влияят, да задават вечно правила, които искат другите да спазват и да бъде на тяхното. Желанието да властват ги кара да се чувстват силни и тяхното мнение винаги трябва да бъде над това на околните, а те само да им се подчиняват. Не понасят други хора да ги критикуват и да ги убеждават в своята гледна точка, защото според доминантните личности само и единствено тяхното виждане е правилното. Следователно не обичат и да правят компромиси.

Енергийни вампири! Как да ги различим и да се пазим от тях?

Някои хора вярват сляпо в тях, други ги отричат с присмех. Но и най-големите скептици от време на време усещат как… някой сякаш ...

Драматичните

Този вид хора са такъв тип енергиен вампир, който може да ви накара да се почувствате изцедени, непрекъснато натяквайки драмите, които вечно се случват в живота им. Свикнали са да преувеличават нещата и от най-дребния проблем да правят нещо голямо. Това им дава сила да се чувстват важни и значими, просейки внимание и съжаление от страна на отсрещния. Вечно искат да им се притичват на помощ и съчувстват. Което страшно много натоварва отсрещната страна, а в един момент дори може да се почувствате използвани.

Съдещите

Тези личности са свикнали винаги да дават оценка за поведението на хората около тях и да ги осъждат. Според тях самите те са безгрешни, не изпитват чувство на вина, докато останалите непрекъснато са грешни и виновни са нещо. Често обичат да натякват и най-дребната грешка, да подценяват другите и да ги карат да се чувстват като незначителни личности. По този начин се държат много натоварващо и изпиват силите и енергията на своите близки, чрез осъдителното си поведение. Често  такива хора остават без приятели, поради непоносимия си характер.

А ето и някои "енергийни вампири", които държите в дома си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com