Най-често срещаните грешки при поливане на стайните растения

5723
Най-често срещаните грешки при поливане на стайните растения
Снимка: iStock/Guliver

За стайните растения добрата грижа почти винаги се свързва с правилното поливане. Основното правило е способността да се намери баланс и да се наблюдават промените в състоянието на цветята. Мнозина правят едни същи често срещани грешки.

Цветята, които ще ви обрекат на самота

Следвате строг график

Растенията често се поливат определен брой пъти седмично. Необходимите условия за всеки вид обаче могат да бъдат различни: едното цвете се нуждае от поливане през ден, а другото - веднъж на две седмици. Честотата на поливане също се влияе от местоположението, нивото на влажност и близостта до отоплителната система. По-добре е да проучите препоръките за конкретно растение и да се придържате към тях. В същото време трябва внимателно да следите състоянието на листата, за да промените режима навреме. Така че, ако те са увехнали или са загубили еластичност, можете да съкратите интервала на поливане. Също така, ако горният слой почва в саксията е изсъхнал и се е втвърдил, трябва незабавно да поливате растението, без да чакате деня според графика.

Как да подготвите цветята за есента

С края на горещите летни дни и първите есенни дъждове освен за имунитета, здравето, кожата и гардероба си трябва да се погрижите и за ц...

Оставяте вода в чинийката

Съществуват различни мнения за водата в чинийката и ползите за растението. Застоялият и несъхващ долен слой почва може да причини гниене на кореновата система, появата на мухъл и плесен. Можете да оставите водата в чинийката за 15-20 минути. Това е достатъчно, за да може почвата да поеме необходимото количество. След това остатъците трябва да се излеят и да се избършат от тигана", съветва портала.

Поливате еднакво през цялата година

Много хора вярват, че ако температурата на въздуха в къщата не се променя през различните сезони, тогава растенията трябва винаги да се поливат с еднаква честота. Но зелените домашни любимци имат свой собствен биологичен ритъм: през пролетта и лятото те могат активно да растат, да цъфтят и да се нуждаят от повече поливане, а през зимата забавят процесите и абсорбират по-малко влага. Препоръчва се да проучите как се държи всяко растение през зимата и дали трябва да намалите поливането. Някои видове също трябва да бъдат преместени на по-хладно място.

Вода само отгоре

10 растения, които отблъскват вредните насекоми надалече

Ако сте любител градинар, който обича да прекарва време в своя двор, вероятно е да се опитвате да опазите растенията от вредители и нас...

Най -популярният метод за поливане е от лейка или халба. В този случай водата попада върху листата. Този метод не е подходящ за всяко растение. Така че, теменужки, бегония, здравец, глоксиния, колеус и повечето сукуленти не обичат влагата по листата.

8 съставки, които ще осигурят невероятен растеж на цветята ви

Използвате студена течаща вода

Съставът на водата и нейната температура са важни за стайните растения. Има такива, които са непретенциозни и понасят нормално такива параметри, но твърде студената вода може дори да унищожи някои от тях. Най-добре е да филтрирате водата и след това да я оставите да престои няколко дни. Стайната температура ще бъде най-добрият избор за поливане.

Грижата за растенията понякога изисква много усилия, време и внимание. В допълнение към поливането, трябва да смените почвата, да изберете място и да наторите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка

6 неща, които носят само жените с високо самочувствие

Коя река е най-големият приток на Дунав?

Кои са най-добрите комплименти за мъж?

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com