Най-дебелият дакел в света тежи 35 кг

79823
Най-дебелият дакел в света тежи 35 кг

Дакелът Оби, който тежи 35 кг, е най-дебелото куче от тази порода в света, след като собствениците му го хранели почти до смърт.

Сега кучето е подложено на специална диета от защитничката на животните Нора Ванета, която приютила животното, след като възрастните му собственици се отказали от него заради собственото си влошено здраве, предаде БГНЕС.

"Той е изключително сладък и любящ. Явно е бил обичан и е радост да работиш с него", сподели Нора, която е от Портланд, щата Орегон. "Възрастните собственици просто не можели да кажат не на тези големи кафяви очи", допълва тя.

Нора, която е завършила зоология и е дипломиран ветеринарен техник, сега има трудната задача да върне Оби във форма. Но заради голямото му тегло тя не може да го изведе на тренировка и прибегнала до специална диета и хидротерапия, за да стопи килограмите на четирикракото.

Нора иска другите й две кучета - деветгодишният лабрадор и петгодишният дакел, да бъдат добър ролеви модел за Оби. Тя също така създала интернет страница, за да призовава хората да даряват пари за продължителните грижи за кучето.

Оби дори има собствена страница във Фейсбук, която е събрала над 9000 харесвания. "Надявам се той да бъде вдъхновение за всеки човек или животно, опитващи се да свалят килограми", заяви Нора.

Редактор: Калина Здравкова

Реакциите ни са най-бавни в понеделник

Ако все още се опитвате да отворите очите си, а промишлените дози кафе не оказват никакъв положителен ефект на мързеливото ви настроени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com