Най-добрите идеи за пътуване в България до края на годината

3394
Най-добрите идеи за пътуване в България до края на годината
Снимка: Община Стара Загора

Есента вече е тук, а скоро ще тъгуваме и по нея при прехода към зимните и наистина студени месеци. Все пак има слънчеви дни, в които можем да пътуваме и да се насладим на приятно време с някоя интересна родна дестинация. В тази статия ще ви разкажем за най-добрите идеи за пътуване, от които може да се възползвате до края на годината. Вижте кои са те: 

Пловдив

Градът е красив във всеки един сезон. И докато лятото беше ужасно (доверете ни се, бяхме там през август), то есента е времето, в което можем да се насладим на чудесна разходка из един от най-старите градове в света. И един от най-красивите у нас. Есенната красота на дърветата, богатото културно наследство и страхотната алтернативна атмосфера в Капана са само част от нещата, които могат да хванат нашето внимание. И това е преди да посетим всички онези галерии и музеи, които са събрани в града под тепетата. Пловдив е чудесен избор за есенно приключение. 

Велико Търново

Старата столица е прекрасна дори когато е обвита в есенните мъгли. В тези дни няма да има чак толкова много туристи и ще имате чудесен шанс да разгледате Велико Търново. А то наистина е велико! Разходката по Самоводската чаршия е задължителна, в комбинация със спиращи дъха гледки и вкусна храна. Има много интересни барове и заведения, в които да се настаните, а дори няма нужда да споменаваме музеите и страхотните галерии в града. 

Стара Загора

Виждате, че се въртим около центъра на България, но местата там определено си струват, а и са на сравнително равно разстояние с всички точки на България. Стара Загора е прекрасен избор за есенна почивка. Може да го съчетаете с посещение и на Казанлък или Сливен. Градът има мек климат, както и възможности за посещение на някои уникални музеи като най-добре запазените неолитни жилища в Европа, музей на религиите, който съчетава тракийско светилище, църква и джамия. Нека не забравяме и музеят на бирата! Музеите и галериите са сред многото достойнства на Стара Загора, но има страшно приятни места за разходка и пазаруване. И докато сте тук не пропускайте местния деликатес - свински уши!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com