Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите съвети за една по-спокойна и празнична коледа

24 декември 2021, 12:10 часа

Освободете място в хладилника и шкафовете

Вместо да губите време и нерви за измисляне на алтернативни места за съхранение, го направете предварително и почистете хладилника, фризера и шкафовете и да освободите място за необходимото. 

Диетолог със съвети какво да не ядем по Коледа

Приберете ненужното кухненско оборудване от плотовете

Преди да започнете с приготовленията за празничната вечеря, освободете плотовете в кухнята, за да имате повече свободно място, извадете всичко, което ще ви трябва предварително, защото най-малкото можете и да забравите да ги добавите. 

Не експериментирайте с нови рецепти

Най-добре и най-сигурно е да се придъражете към онези ястия, които умеете да приготвяте до съвършенство. Така ще премахнете шанса от грешки, ще се чувставте много по-уверени и така ще бъдете много по-успешни.

Разпределейте времето си

Разпределението на времето е от особено значение, затова почистете още от предишния ден, някои от заготовките за ястията, за да намалите количеството работа в деня максимално.

Канада разреши на ваксинирания Дядо Коледа да разнесе подаръците

Контролирайте ситуацията

Често се случва в последния момент да има неща, които все още не са готови, докато гостите вече пристигат. Вместо да отказвате помощ, когато ви предлагат обаче и да се чувствате неудобно, дайте им задачи. Част от празника всъщност е заедно да приготвим каквото можем и да споделим дори тези моменти.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес