Най-ефективните бабини рецепти срещу кашлица и бронхит

44740
Най-ефективните бабини рецепти срещу кашлица и бронхит
Снимка: iStock/Guliver

Народните методи и средства са наистина много добър начин да излекуваме упорити здравословни проблеми, свързани с бронхити и кашлици, нарушена функция на белите дробове и дихателна система. Трябва да имаме предвид обаче, че е редно да ни прегледа доктор и да следваме указанията му, преди да решим да минем към народна медицина. Тези лекове са само за подпомагане на лечението.

Билки за всекидневно приготвяне на чай

Каква е разликата между суха и влажна кашлица и как да я облекчим?

Кашлицата може да бъде както симптом на редица сериозни заболявания, така и напълно безобидна. Обикновено я свързваме с остри респирато...

Коренът от женското биле силни противовъзпалителни и аналгетични действия. Това специално растение може да засили снабдяването с кислород на клетките на тялото и да омекоти клетъчните мембрани, които покриват горната част на гърлото и белите дробове.

В продължение на хиляди години подбелът е известен с основното си свойство да отделя слузта от белите дробове и бронхи, като успокоява лигавицата. Мащерката е много ефективна в борбата с натрупване на слуз в гръдния кош поради своето противогъбично, антибиотично и антисептично свойство. Риганът има противовъзпалително и отхрачващо действие. Той спомага изчистването на дихателните пътища, улеснявайки отстраняването на храчки и токсини. Лечението на бронхит се извършва у дома. Ако има температура, се назначава почивка на легло. Заедно с традиционните лекарства, народните средства се използват по препоръка на лекар. Обилна топла напитка, приготвена на базата на лечебни билки, носи ползи.

За лечение на силна изтощителна кашлица се използват отвари от мента, живовляк, елекампан, теменужка, червена детелина. Добър ефект дава инхалация с варени картофи, с добавяне на няколко капки масло от ела. Разтриването на гърдите се извършва с помощта на вътрешни мазнини. Често се използва свинска или гъша мазнина. Често се използва смес от терпентин и рициново масло в съотношение 1:20. След смилането се пие горещо мляко с добавка на малини или мед.

За да се постигнат положителни резултати, се спазват определени правила при лечение на бронхит с народни средства. След затоплящи процедури на пациента се осигурява топлина и спокойствие. Дозировката на едно или друго средство е задължителна, за да се избегнат странични ефекти.

Силна кашлица? Ето с кои чайове ще я преборите!

Кашлицата е нещо наистина много неприятно. Най-често е един от симптомите на настинка или грип и може да придружава заболявания като бр...

Лечение на бронхит със семки от слънчоглед и моркови

За лечение на бронхит се използва домашен лек на базата на слънчогледови семки и моркови. И двата компонента се вземат в равни пропорции, изсипват се в бутилка и се пълнят с алкохол, разреден с вода в съотношение 1: 1. Готовата тинктура се приема три пъти на ден по една супена лъжица между храненията. Не е необходимо лекарството да се измива или приема с лека закуска. Подобрението ще настъпи още след 3-4 дни от лечението.

Свинска мас

Популярна традиционна медицина при лечението на респираторни заболявания е използването на свинска мас. Този продукт често се използва по време на бронхит. Често срещана рецепта е смес от свинска мас (1 чаена лъжичка) със затоплено мляко (0,5 чаши). Полученият продукт се приема вечер преди лягане. За подобряване на вкуса и лечебните свойства към лекарството се добавя малко количество масло или мед.

Как да си направим домашен сироп против кашлица – топ 2 на най-ефективните лекове

Предлагаме ви 2 лесни рецепти за домашен сироп за кашлица, включващи най-мощните природни лекове като джинджифил, мед и лимон. Джинджи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com