Най-ефективните методи, с които да разгоним мравките в градината

9564
Най-ефективните методи, с които да разгоним мравките в градината
Снимка: iStock/Guliver

Разбира се, убиването на насекомите не е вариант да се справите изцяло с тях. Мравките понякога може да са голяма напаст – когато се настанят в дома ни и лазят по храната ни. Освен това те помагат за разпространението на листните въшки по растенията в градината. Има и такива, които ни ухапват и не е особено приятно. За да разберете как да ги прогоните от дома ви, без да се налага да убивате всички, останете до края на текста, а ние ще ви представим полезни трикове и съвети.

Трикове, с които да се препазим от нахлуването на мравки

Ще са ви нужни някои подръчни продукти и такива, които бързо и лесно може да си набавите. Някои от тях са хлебна сода, брашно, борна киселина, вар и д.р. Нека да видим как се приготвят „отварите“ в домашни условия:

НЕЗАБАВНО проверете това, ако не искате домът ви да е нападнат от мравки

Мравките са едни от най-неприятните неканени гости. Тяхната поява не е невъзможна, дори на по-високите етажи. Склонни са да следват хим...

Сода за хляб

С помощта на 10 л вода и 500 г сода за хляб ще може да разбиете мравуняк, ако има такъв в двора ви. Разтваряте содата във водата и преливате в по-малки бутилки. Пробивате капачките и при наличието на мравуняк го изкопавате и изсипвате разтвора върху него.

Борна киселина

Смесете 10 г от киселината в комбинация от 100 г брашно и ще забравите за мравките. Това е малко по-нещадящ насекомите метод, тъй като резултатът при поръсването върху мравуняка е незабавен.

Друга опция с борната киселина е с 1-2 супени лъжици захар. Добавяте съставките към чаша гореща вода и разбивате. Може да разделите отварата в няколко съда и да ги поставите около мравуняка. Тази смес също ще прогони мравките от дома и градината ви.

10 начина, с които може да изгоните мравките за нула време

Колкото и да са работливи мравките, предпочитаме да виждаме труда им навън, не и у дома. Вкъщи могат само да предизвикат желание да се ...

Гасена вар

Гасената вар се използва чиста, просто поръсете там, където има мравки и откъдето преминават. Заградете частите, около които не искате да се появяват насекомите. Тя определено ще ги държи настрана.

Бакпулвер

Ползите от бакпулвера в градината са много – спомага за бързия растеж на цветята, както и е благоприятен за доматите, предпазва от вредители и спасява растенията от гъбички и бактерии. Но най-важното в случая – прогонва мравките от градината. Достатъчно е само да поръсите бакпулвер по земята и ще забравите за проблема с тези насекоми.

Не забравяйте, че всички насекоми са важни за природата и нашия живот. Затова ако мравките не пречат на вашите растения и не са в дома ви, не ги унищожавайте. Премахването на мравуняците нарушава равновесието на екологично ниво. Опитайте се да ги прогоните с домашните методи, които ви разкрихме и избягвайте препаратите от магазина. Не елиминирайте безразборно популацията, тъй като ще има последици и върху човешкия живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com