Най-емпатичните зодии

7929
Най-емпатичните зодии
Снимка: Bessi / Pixabay

Всеки човек проявяват съпричастност в определени ситуации. Някои повече, други по-малко. Много хора имат проблеми с изразяването на емоциите си и първоначално може да ги помислите за темперути и студенокръвни създания, които не могат да се трогнат от нищо. Това обаче, не винаги е така и често зад тази "сурова външност" се крият истински емпати, които никога няма да откажат помощ на някого в нужда.

Разбира се, истинските емпати са тези хора, които постоянно мислят в позитивна насока и не изпитват никакви затруднения да споделят чувствата си пред останалите. На всичкото отгоре те приемат чуждата болка като своя и винаги се поставят на мястото на другия. Не съдят прибързано и умеят да усещат едновременно болката и удоволствието от заобикалящата ги среда, а честно казано това може да бъде истински кошмар.

Нека разберем кои са най-отворените към съпричастност представители на зодиака.

Риби

Безспорният номер едно в тази импровизирана класация са представителите на зодия Риби. Те не само, че са твърде емоционални и преживяват всичко твърде лично, но това тяхно усещане засяга и заобикалящия свят. Риби се трогват от всяка болка и несправедливост и не могат да останат безучастни към нея. Особено, когато става дума за близки хора, те са готови на всичко, за да им помогнат. Имат способността да действат успокояващо на останалите, но плащат висока цена за това, която се опитват да прикрият от други емпати, с цел да не разберат, че наистина им е трудно да понесат такъв товар на плещите си.

Телец

Може да ви се стори изненадващо, но Телец са крайно чувствителни към емоционалното състояние на околните и не могат да понесат, когато някой около тях е тъжен и плаче. Те ще почувстват нужда да му помогнат и да го успокоят по някакъв начин. Представителите на тази зодия са чудесни приятели, тъй като винаги ще се поставят на ваше място и ще споделят трудностите и болката. Никога няма да ви оставят сами пред изпитанията на съдбата.

Зодиакалните знаци, на които им липсва емпатия

Дева

Трудно е да бъде перфекционист и същевременно емпат. Дева полагат неимоверни усилия, за да не останат неразбрани, но често хората ги приемат за студенокръвни и корави личности. Истината обаче, е съвсем друга и зад това поведение, се крие ранима душа, която поема всяка болка и я изживява по свой собствен начин, който умело прикрива, за да се защити. Те са особено чувствителни към животните и са способни на огромни саможертви, за да помогнат на животно в беда.

Скорпион

Общоприетата представа за представителите на тази зодия е, че те са сурови, агресивни и отмъстителни личности, които лесно могат да бъдат извадени от равновесие и по-добре да не си наоколо, когато изпуснат нервите си. Дълбоката истина е коренно различна. Скорпион е чувствителен, грижовен и състрадателен човек, който не остава безучастен към чуждата болка. Винаги ще помогнат и желаят да направят хората щастливи. Верни другари, които няма да ви оставят сами в труден момент.

От Риби до Скорпион: Най-големите емпати сред зодиите

Водолей

Водолей е доказан борец срещу неправдата. Той винаги ще застане на страната на по-слабия, без значение колко ще му струва това. Способен е да се обърне срещу най-близките си хора в името на справедливостта, когато забележи, че не са прави и допускат грешки. Умеят да предразполагат хората и им помагат бързо да забравят болката. Позитивно настроени са дори в най-трудните моменти и заразяват с енергията си околните. Не обичат да бъдат използвани и се ядосват, когато тяхната съпричастност не бъде оценена. Това понякога изпраща смесени сигнали и притъпява емпатията, която излъчвате.

Близнаци

Отворени към света и проблемите на другите, Близнаци са истински емпати. Понякога се случва да прекрачат границата и да проявят неразбиране към същината на проблема, тъй като го пречупват през собствената си призма, което кара другите да се чувстват по-зле, отколкото всъщност са. Ако човека ви е влязъл под кожата и се е превърнал в наистина важен за вас, то тогава няма сила, която да ви спре да му помогнете. Всъщност това е причината да страните повече от хората в дадени моменти, защото съпреживявате тяхната болка твърде дълбоко и така трудно се живее.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com