Най-хитрите трикове, с които ще улесним живота си в кухнята

9936
Най-хитрите трикове, с които ще улесним живота си в кухнята
Снимка: Pixabay

Казват, че архитектите покриват грешките си с бръшлян, а готвачите с майонеза. За съжаление, не всички вкусови неуспехи могат да бъдат покрити със слой сос. Понякога трябва да прибягвате до малко по-необичайни методи. Защото всъщност всяка храна, която дори да пресушите или пресолите, може да бъде спасена. Можете да използвате няколко прости трика, за да улесните вашето кулинарно приключение.

Твърдо месо

Ако бобът не увира, то причината навярно е тази

Убедени сме, че всяка една домакиня се е чувствала безсилна пред боба в тенджерата, който не иска да увира. Колкото и стриктни да сте в...

Купували ли сте някога месо, което уж ви изглежда добре на щанда в магазина, но се оказва, че едва ли ще може да се дъвче дори когато е сготвено? Ако отговорът ви е да, не се притеснявайте. Ето няколко трика, които в крайна сметка винаги са крехко и вкусно месо.

- Използвайте плодове: ябълка, ананас, манго и круша ще бъдат полезни за такова месо. Ако е необходимо, обелете плодовете, след това ги нарежете на тънки филийки и ги поставете върху месото. Плодовите сокове са страхотни за омекотяване на твърди парчета, поради което свинското месо често се приготвя с ананас.

- Използвайте лимон: Маринирането на месото в лимонов сок за 30 минути преди готвене ще направи месото по-крехко. За това можете да използвате и оцет, но тогава месото трябва да се накисва в него цяла нощ.

Супата е твърде мазна

- Ако бульонът е твърде мазен, сложете го в хладилника. Под въздействието на ниска температура мазнината ще се втвърди най-отгоре и ще можете да я отстраните с лъжица.

Не е за вярване, че тези пеещи купи действат лечебно и успокояващо

Навярно не всички са запознати със свойствата и ефектите на пеещите купи върху нашето тяло и психика, но днес ще ви запознаем с ползите...

Палачинки, залепнали за тигана

- За да избегнете залепването на палачинки към тигана, достатъчно е да използвате изпитания метод на нашите баби. Поръсете сол върху горещия съд и когато кристалите започнат да "подскачат", отстранете тигана и, изчакайте малко да се охлади и го  изтрийте със суха кърпа. След това е достатъчно само да го намажете с мазнина. Така всички палачинки ще излязат много лесно.

Прегорено месо

- Изгореното месо може да се спаси. Ако се е запекло отвън, отрежете прегорелите места и продължете да пържете. За да се отървете от неприятния послевкус отвътре, добавете много подправки. Можете също да задушите месото с малко мляко.

Солена супа

6 страхотни готварски трика, които ще ви спестят много време

На никой не му е приятно да се мотае с часове в кухнята около печката, особено след работа. Не случайно много дами през почивните дни о...

- На всеки от нас може да се случи - без да искаш изсипваш повече сол от необходимото. Това не означава, че трябва да излеете супата и да я приготвите отново. Вземете суров, обелен картоф /или два/ и ги сложете в супата. Този зеленчук е цудесен за усвояване на значително количество сол.

"Пилинг" на джинджифил

- Поради неправилната форма на корена, беленето на джинджифил с нож може да бъде опасно (не искате да завършите с нарязани пръсти?!). Вместо да използвате нож, вземете лъжица. Тя е толкова ефективен, колкото и пилинг с остър нож.

За колко от тези трикове знаехте?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...