Най-спокойните породи кучета, подходящи за деца и стопани

34929
Най-спокойните породи кучета, подходящи за деца и стопани
Снимка: Рexels

Когато става въпрос за спокойни породи кучета, нашият списък включва кучета с ниска поддръжка, мързеливи породи кучета и най-добрите кучета за апартаменти. Разбира се, не забравихме за големите породи кучета, които, въпреки размера си, обичат да се хвърлят и да се разпростират по тялото ви за прегръдки. Тези спокойни породи кучета може да се насладят на игра на топка с деца в двора или да са по-склонни да оставят някой друг да донесе нещо - като тяхното вкусно лакомство. Някои кучета не се скубят много, докато други може да се нуждаят от редовно разресване, но общото между всички тях е мекото отношение, което подхожда на семействата. Важно е да се отбележи, че всички кучета са индивиди и обучението и социализацията са от съществено значение за семействата и кучетата, за да живеят щастливо до края на дните си.

Защо се реже опашката на някои кучета

Английски кокер шпаньол

Може да не мислите, че английски кокер шпаньол, който е отгледан, за да извлича дивеч, ще се задоволи да бъде вътре и да се ограничи до семейството, но е така. Това не означава, че няма да е развълнувано да отидете на любознателна разходка или да вземете пълнени патици играчки в двора, но тази спортна порода има мантрата „работи здраво, играй здраво“. Английските кокер шпаньоли са спокойна порода кучета, която е нетърпелива да се хареса и е лесна за обучение. Когато сте сгушени отблизо и го галите, не се изненадвайте, ако те докоснат или оближат лицето ви като нежно напомняне да продължите.

Голдън Ретривър

Не е чудно, че Голдън ретривър непрекъснато е в топ 10 на най-популярните породи кучета. Те са непринудени, привързани и игриви, но нежни с децата, което ги прави идеално семейно куче. Техният темперамент често ги прави страхотни кучета за обслужване и лечение, и въпреки че могат да бъдат игриви и да имат много енергия в младостта си, четиригодишното голдън ретривър, което е емоционално и физически удовлетворено, най-вероятно ще бъде по-спокойно от кученце от същата порода. И тъй като са нетърпеливи да угодят, те реагират добре на обучението за послушание.

Как да накарате кучето си да СПРЕ да лае

Сенбернар

Странни поверия, свързани с кучетата

Кучетата винаги са били верни приятели на човека. Присъстват във всяка една култура и е нормално да има суеверия за тях. Някои са доста...

Породата планинско куче, известна с героичните спасявания, вероятно е спокойна и обрана, но тези черти не са непременно дадени. Ако имате възрастен сенбернар, който е бил добре обучен, възпитан, добре социализиран и отговаря на физическите и емоционалните си нужди, той обикновено ще бъде много по-спокоен и спокоен в къщата. Като цяло санбернарите са добре известни с това, че са търпеливи, миролюбиви и нежни. Те прекарват страхотно време със своите хора, особено когато имат работа за вършене.

Мопс

Вашето семейство ще трябва да тегли клечката за това кой може да се гушка с тази очарователна муцунка със сплескано лице. А мопсът е толкова спокоен, че няма да се колебае - стига някой да му обръща внимание. И все пак те не просто егоистично попиват дълги сесии за гушкане по цял ден. Спокойните породи кучета като мопса, все още обичат да са център на внимание от време на време и да забавляват семейството със своите игриви и весели лудории. Мопсът има доказан опит в това, че е спокойно, добре приспособено и спокойно семейно кученце. Той се нуждае от минимални упражнения, обича децата, бързо превръща непознати в приятели и процъфтява в различни среди от малки апартаменти до по-големи имоти.

Булдог

Кое е по-отличително за тях – отличителното му яко и набито тяло или възхитителното хъркане, което се излъчва от сладкия му загладен нос. Английският булдог е прекрасен спътник за семейството, което не иска атлетично или хиперактивно куче след дълъг работен ден. Те са склонни да бъдат относително спокойни, да се мотаят под масата в трапезарията. Докато загладената муцуна на булдога е очарователна, това може да направи по-предизвикателно за тях да останат охладени в горещо време и да повишат риска от топлинен удар.

7 породи кучета, идеални за по-мързеливите стопани

Почти всяка една порода кучета се нуждае от игри и забавления на открито. Повечето стопани обаче не съумяват да си отделят над един час...

Корги

Те обичат хората и са най-щастливи, когато прекарват време с тях. Няма да намерите друго куче с уникална физика като Корги. Някои хора описват Коргито като куче, което изглежда, че е събрано от комисия в тъмното – тоест техните части просто не съвпадат съвсем. Въпреки че е вярно, че имат къси крака, това, което те търсят, е семейство, което дава приятелски дом, който обича да се отпуска и да играе в къщата. Те ще играят на криеница с децата, но не се учудвайте, ако Коргито се промъкне първо до търсача.

Източници:

AKC Breed Temperament Guide

Colleen Demling-Riley, CPDT-KA, CBCC-KA, CDBC, Dog Behaviorist for Dogtopia

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com