НАСА: Земята ще бъде разкъсана и засмукана

19353
НАСА: Земята ще бъде разкъсана и засмукана
Снимка: Andy Potts

Земята ще бъде разкъсана на парчета в рамките на секунди от гигантски супермасивни черни дупки, които са разпръснати из галактиката, а останките ѝ ще бъдат засмукани в непознато пространство. Това твърдят учени. Шокиращите разкрития излязоха наяве, докато експерти на НАСА провеждат спешно изследване на резултатите от сблъсъка между черни дупки, пише в. "Дейли Стар".

По време на екстремна симулация в космическата агенция проучват до какви страшни ефекти би довел сблъсъкът между два центъра на тъмна енергия.

НАСА се опитва да спре супервулкан, който може да ни унищожи

Има множество популярни теории, които описват как ще свърши света и вещаят гибелта на човечеството. Астероиди, световна война, климатич...

Оказва се, че с приближаването си двата центъра започват да се въртял един около друг, като се приближават все повече и повече, и в крайна сметка се съединяват в една много по-голяма черна дупка с такава притегателна сила, че дори и слънчевата светлина не би могла да избяга.

Такава ситуация би имала разрушителен ефект върху Земята. Противно на всеобщото мнение, ако нашата планета се приближи до черна дупка, тя няма да бъде засмукана вътре в нея, а ще бъде разкъсана.

Астрофизикът от НАСА Тайсън Литенбърг каза пред Daily Star Online: "Ако заменим Слънцето с черна дупка със същата големина, Земята ще запази без проблем орбитата си, просто ще бъде много студено". "Ако нашата планета обаче се приближи по-близо до черната дупка, с която сме заменили Слънцето, или ако я заменим с много по-голяма дупка, тогава ние ще усетим нейната притегателна сила и ще бъдем разкъсани на части", казва още той.

Д-р Литенбърг добавя: "Ако звезди или планети се приближат твърде близо до точката, от която няма връщане назад, притегателните сили ще ги разкъсат и останките им ще попаднат в черната дупка.".

НАСА ще изстреля лазерен сателит

Броени часове остават до новата космическа мисия на НАСА, която ще използва лазери, за да измери истинската плътност и големина на т...

По думите му, ефектът върху хората ще бъде аналогичен. "Ако човек върви към черната дупка с краката напред, гравитационното притегляне в краката ще е доста по-силно от това около главата му. Това ще накара хората да се разпънат и в крайна сметка да загинат", казва още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: абитурентски, абитуриентски или абитюрентски?

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...