Навици, които смятаме за полезни, но всъщност са ОПАСНИ!

17533
Навици, които смятаме за полезни, но всъщност са ОПАСНИ!
Снимка: iStock/Guliver

В последно време се превърна почти в мода да се грижим за себе си, да придобиваме различни полезни навици и чрез тях да подобряваме живота си. Което е страхотно, това вероятно е една прекрасна и добра мода за подражание. 

Проблемът е обаче, че много от нещата, които правим, всъщност не осъзнаваме и не забелязваме, че по-скоро ни вредят и са откровено опасни за нас, а не както сме убедени, че са ни полезни.

Teзи навици съсипват стомаха ви

Вижте кои са те и преразгледайте дневния си график!

Слънцезащитните продукти

Постоянно ни се повтаря как слънцето е все по-силно и все по-вредно и е от изключителна важност да използваме много слънцезащитни кремове, за да пазим кожата си хубава и здрава.

Но специалисти започнаха да се притесняват за това, че всъщност кожата ни започва да абсорбира страшно много химикали и превръща тази така наречена "защита" в друг враг. И макар и да няма конкретни и точни оценки на вредата, препоръчват да се ползват кремове на минерална основа. Например такива с цинков оксид и титанов диоксид, създаващи бариера, отразяваща слънцето от кожата и непопиващи в нея.

Много хранителни добавки

Вече е много популярно и масово да се приемат хранителни добавки. Още повече щом можем да си ги купуваме свободно от почти всеки магазин. Работата е там, че подобни неща не е хубаво да се замоназначават, без консултация с лекар или специалист. Те могат да навредят на организма в зависимост от състоянието му и годините му.

Отказ от консумиране на млечни продукти

Нещо което със сигурност вече е мода, е консумацията на алтернативни млечни продукти от ядки или соя, заместващи животинския продукт. Ако нямате алергии или други здравословни съображения, тоталната липса на млечни продукти в менюто ви ще ви лиши от много полезни за вас и костите ви витамини и минерали и ще създаде храносмилателни проблеми.

Прекалено често миене на зъби

Само така ще намалите риска от сърдечна атака. Направете го!

Сърдечната атака е състояние, което може да доведе до смърт. По-познато е като сърдечен инфаркт. Настъпва в момента, в който сърцето не...

Това което казват зъболекарите е, че трябва да мием зъбите сутрин и вечер. Има хора обаче, които мият зъбите си доста по-често, например след всяко хранене, за да е свеж дъха им и защото смятат, че така поддържат добра устна хигиена. 

Това обаче не е вярно и прекалено честото миене по-скоро играе обратната роля. По-скоро внимавайте кога си миете зъбите, според това което сте хапвали. Ако сте яли храна с висока киселинност, забравете за четката. Киселото отслабва емайла, а търкането след това ще й помогне да го довърши.

Чистене на ушите с клечки

Клечките за уши отдавна са в графата "ОПАСНО!" И все пак ако все още не сте убедени, ще ви споделим - клечките за уши по-рядко почистват и по-често набутват ушната кал навътре в ухото. При тях има риск да остане част от памука в ушите ви, а освен това могат да бъдат опасни за тъпанчето ви.

Прекалено използване на дезинфектанти

Кои напитки могат да се окажат много опасни през лятото

Топлите дни от годината обикновено ни подтикват към това да консумираме не малко течности, с които да утолим жаждата. Денят ни стартир...

Живеем в такива времена, че ако не излезем от дома с поне една туба дезинфектант, ще преживеем доста стресови моменти, след пипането на ужасно много неща. 

Истината обаче е, че най-доброто средство за почистване на ръцете все още са си сапуна и водата. Разбира се, ако нямате подобен вариант - използвайт дезинфектанта, той ще свърши моментната бърза работа. Но ако имате опция да измиете ръцете си с вода и сапун, по-добре свалете всички мазни и лепкави неща, както и редицата бактерии, чрез тях.

Тези навици водят до повишаване нивата на кръвната захар

Често използване на дамски превръзки

Ежедневните дамски превръзки вършат страхотна работа, особено когато имате определни проблеми, създаващи дискомфорт. Но прекалено честото им ползване може да създаде проблеми, като например инфекции. За това е добре да се разреди носенето им, колкото се може повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com