Не е на късмет: 5 неща, които не трябва веднага да изхвърляте от дома си

1524
Не е на късмет: 5 неща, които не трябва веднага да изхвърляте от дома си
Снимка: Andrew Khoroshavin / Pixabay

В суматохата на ежедневието е лесно да пренебрегнем значението на предметите, които изхвърляме от дома си. Малко осъзнаваме, че някои на пръв поглед незначителни предмети притежават силата да влияят на съдбата и благополучието ни. Суеверие или не, има пет неща, които никога не бива да изхвърляте от дома си, за да не ви споходи късметът.

Счупено огледало

В много култури счупването на огледало често се свързва със седем години лош късмет. Вярването се корени в древни суеверия, според които огледалата имат способността да улавят част от душите ни. Следователно счупването на огледало символизира смущение в духовната същност на човека. Ако случайно счупите огледало, устойте на желанието да го изхвърлите веднага. Вместо това опаковайте внимателно счупените парчета и ги изхвърлете дискретно, за да избегнете привличането на негативна енергия.

Тези предмети носят нещастие - веднага ги изхвърлете

Стари обувки

Обувките играят символична роля в различни културни вярвания. Някои суеверия предупреждават да не се изхвърлят стари обувки, тъй като се смята, че те носят отпечатък от преживяванията и пътуванията на притежателя им. В някои култури се смята, че изобщо не е удачно да се изхвърлят обувки, тъй като това може да доведе до метафорично "тръгване" на късмета. Вместо да изхвърляте износените си обувки, помислете дали да не ги дарите или да ги преработите по творчески начин, за да запазите положителната енергия.

Метла през нощта

Според народните вярвания, ако почистите къщата си след залез слънце, можете да отмиете не само физическата мръсотия, но и богатството и щастието си. Някои вярват, че ако метете дома си през нощта, може по невнимание да изметете благоденствието. Следователно е препоръчително да не изхвърляте четината на метлата или цялата метла през вечерните часове. Вместо това изчакайте до сутринта, за да изхвърлите износените компоненти на метлата.

Предмети в дома ви, които носят нещастие

Изгорели свещи

Свещите отдавна се свързват с ритуали и символични значения. В различните традиции се смята, че паленето на свещи привлича положителна енергия и прогонва негативността. Когато свещта е напълно изгоряла, е важно да не я изхвърляте небрежно. Някои суеверия предполагат, че угасените свещи трябва да се изхвърлят с уважение, може би като се заровят или се поставят на определено място за изхвърлени предмети, за да се гарантира, че погълнатата от тях положителна енергия няма да бъде нарушена.

Празен портфейл

Понятието празен портфейл не е само финансов проблем; то може да се разглежда и като предвестник на финансови затруднения. В някои култури празният портфейл означава липса на просперитет и изобилие. Вместо да изхвърляте небрежно стария или празен портфейл, помислете дали да не поставите вътре символична монета или малка банкнота, която да представлява непрекъснато богатство. Смята се, че този акт осигурява постоянен приток на финансово благополучие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com