Не изхвърляйте вчерашния хляб, а го използвайте за ТОВА

1411
Не изхвърляйте вчерашния хляб, а го използвайте за ТОВА
Снимка: iStock

Хлябът у дома може да се използва не само като допълнение към основните хранения, но спомага на домакините и в редица други задачи. Той например може да ни помогне да стопираме ефекта на лука, който ни кара да плачем. Вчерашният хляб, който вече е по-сух за ядене, не изхвърляйте, ами се възползвайте от начините, по които може да ви е полезен. Останете до края, за да разберете какви са те.

При влязла треска в кожата

Ровичкането с игли или пинцети в кожата не е особено подходящо и приятно, но знаехете ли, че можем да извадим трескичката с помощта на хляба? Посипете малко вряла вода върху парче хляб, изчакайте, докато изстине и го наложете върху участъка, в който се намира треската. Сложете марля и пренощувайте така. Топлата вода ще омекоти кожата ви и треската ще може да излезе, след като хлябът се охлади достатъчно.

Какво трябва да знаем за хляба?

Хлябът принадлежи към зърнената група. Тази група включва всички продукти на основата на пшеница, ечемик, овес или други зърнени храни....

За премахване на петна

Хлябът може да действа като заместител на препаратите, пълни с химикали. Направете стария хляб на топка без кори и започнете да търкате петната в банята или кухнята. 

За освежаване на стари картини

Меката част от хляба е гъвкава и може да се използва за почистване на не толкова леснодостъпни места като например малките процепи при картините. Всичкият прах и мръсотия ще полепнат по хляба и лесно и бързо ще придадете по-свеж вид на картините и снимките си вкъщи. Ако останат трохи, вземете мека четка и ги премахнете внимателно.

Не плачем, когато режем лук, благодарение на хляба

С този трик никога повече няма да изхвърляте хляб (ВИДЕО)

Грехота е да се хвърля хляб, но на всеки се е случвало да прати в кофата за боклук мухлясали или просто баяти филийки. Всъщност има про...

Можем да стопираме сълзите си при рязането на лук, ако пъхнете парче хляб в устата си преди да започнете целия процес. Разплакването се дължи на наличието на сулфати, отделящи се от лука по време на рязането му. Хлябът обаче ще абсорбира този газ и ще създаде преграда между вас и лука.

Запазва свежестта на тортата

Ако искате да запазите тортата си в същия вид за следващия ден например, на изрязаните места поставете парчета или филии вчерашен хляб. Те ще запазят свойствата на тортата и няма да изсъхне.

Против лоша миризма

Знаем, че зелените салати например се развалят и потъмняват доста бързо, за разлика от другите зеленчуци, въпреки че може да се съхраняват и в хладилник. Поставете ги в контейнерче и прибавете парче стар хляб към тях, по този начин си гарантирате по-дълъг свеж вид на зелената салата, както и предотвратявате риска от лоши миризми. Можете да прилагате на различни плодове и зеленчуци, не само на зеленолистните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Край на самотата: 5 знака, че сте на път да срещнете своята сродна душа

Топ 4 на зодиите, които пленяват с красота и остър интелект

Кулинарна приказка: 5 интернационални ресторанта в София

Какво е бронирано кафе и защо хората го пият?

Тези зодии са сродни души на Телец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com