Не подозирате как може да ви бъде полезно стреч фолиото

6895
Не подозирате как може да ви бъде полезно стреч фолиото
Снимка: iStock/ Guliver

Стреч фолиото се използва широко в различни корабни и куриерски компании и обикновено участва в транспортирането и изпращането на стоки. В същото време той намира все повече приложения в домакинствата, както и в индустриите, които не са непременно свързани с транспортирането на колети. Какво е стреч фолио и за какво може да бъде полезно?

Многослойното фолио, увито върху картонена ролка е предмет, с който всеки от нас се е сблъсквал в различни ситуации. Виждаме го преди всичко като обезпечение за колет, който идва при нас по пощата или с куриер. Много от нас го използват и по време на работа, особено в складове. 

ИЗУМИТЕЛНО! Какво се случва, когато поставим парче фолио в дистанционното

В съвременния свят всеки дом разполага с минимум един телевизор. Това устройство ни информира и ни служи за развлечение и откъсване от ...

За какво друго може да бъде полезно стреч фолиото?

Стреч фолиото е полезно и в ежедневието в домове, апартаменти или работилници. Освен функцията за опаковане на колети или вещи по време на преместване, то може да се използва и в кухни.

Стреч фолиото прилепва перфектно към обвитите с него предмети. Поради тази причина то често се използва за защита на чиниите с храна при поставянето им в хладилника - елиминира риска от проникване на миризми. Опаковането на храни е само един пример.

Фолиото е cudesно и за защита на маси и плотове, например при боядисване на торти и бисквити с глазура. Това приложение се оценява предимно от родителите, които превантивно разгъват фолиото на пода или на маси и бюра, когато децата им хващат бои и четка.

Неподозирате как може да ви бъде полезно стреч фолиото

Във всеки дом можете да видите стреч фолио, което се използва за съхранение на различни продукти или пък за опаковане на храната за раб...

Жените също намират приложение за фолиото в козметични процедури - например боядисване на коса или нанасяне на масла и балсами. Увиването на главата след козметични процедури ще предотврати замърсяването на дрехите или дома ви. Тази практика дори започна да намира приложение и в някои салони за красота!

В допълнение, водоустойчивите свойства на стреч фолио също са оценени - опаковането на ценни предмети ще ги предпази от силен дъжд, ако са такива обстоятелствата по време на разходки и пътувания с велосипед, пеша, лодка и други.

Стреч фолиото има широк спектър от приложения. Това се доказва най-добре от дадените по-горе примери, когато се окаже, че "нуждата е майката на изобретението". Купувайки стреч фолио за нашия собствен дом, ние със сигурност ще открием повече от едно приложение за този артикул.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...