Не се издавайте – това са 6-те показателя за ниско САМОЧУВСТВИЕ, които пречат

8998
Не се издавайте – това са 6-те показателя за ниско САМОЧУВСТВИЕ, които пречат
Снимка: https://unsplash.com

Всеки има своите възходи и падения спрямо самооценката си, но понякога издаваме ниското самочувствие чрез действия, за които не сме подозирали, че могат да разкрият същността ни. Нека видим кои са най-честите признаци, които издават ниската самооценка:

Прекалено позитивни сте

Проверени начини, с които да повдигнем своето самочувствие

Ако се чувствате зле и имате ниско самочувствие, истината е, че може да направите няколко неща, чрез които да повишите своето настроени...

От една страна, е препоръчително да гледаме оптимистично на живота, но прекаленият позитивизъм може да прикрива и емоционална несигурност. Понякога хората, които не са достатъчно уверени в себе си, прикриват всичките си притеснения зад фалшиви усмивки и ги използват за отвличане на вниманието от същинския проблем.

Всеки път търсите перфектен резултат

Перфекционизмът също може да бъде разглеждан като признак за ниско самочувствие. Стремежът към идеални резултати показва, че дадената персона не е достатъчно сигурна за успеха на постигнатите резултатии продължава да се стреми към подобряването им.

Склонни сте да обвинявате другите

Хората с ниска самооценка, дори тя да е такава, често не виждат вината в себе си, а се опитват да я припишат на някого друг. Като защитна стена те използват обвиняването на близък за провала им, като е немислимо да се извинят или пък да признаят, че са сгрешили.

Самочувствие като за световно – как да го постигнете

Отрицателните стереотипи, формирани в ранна възраст, пораждат комплекси в зряла възраст. За да се сдобиете с увереност в собствените си...

Не можете да приемете обратна връзка или градивна критика

Независимо в какъв аспект е критиката, ако човек не може да я приеме, може би това отново издава ниското му самочувствие. Ако обратната връзка не отговаря на очакванията ви, истината може да бъде трудна за преглъщане и дори да понижи самочувствието ви. В подобни ситуации е препоръчително да извлечете максимума от тях и ползите, като също се гордеете и с постигнатото, защото наистина сте вложили много старание.

Трудно казвате "не"

Хората с по-ниско самочувствие не могат да отказват услуги или да отговарят отрицателно на различни запитвания. Опитвате се да угодите на всички, не искате да се разстройват и да ви се насърдят, а искате да сте любезни и отзивчиви, това се случва дори и с цената на вашето достойнство. Хората с по-високо самочувствие поставят себе си на първо място, а това, че вие се пренебрегвате и правите неща, които не ви допадат, защото не можете да отказвате, е признак за ниска самооценка.

Постоянно споделяне на положителното

9 неща, които не трябва да влияят на самочувствието ви

Самочувствието ни е отражение на начина, по който оценяваме себе си. То не трябва да зависи от това, което другите мислят за нас, но им...

Ако бързате да споделите хубавите неща, които са ви се случили, на момента с приятелите си или пък да постнете в социалните мрежи, също може да ви индикира като хора с ниско самочувствие. Прекаленото демонстриране на хубав и щастлив живот може да показва, че се опитвате да прикриете други проблеми и че нещо ви липсва. За да сте удовлетворени, ви е нужно постоянното одобрение и харесване от околните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com