Не ставайте заложници на постоянно мрънкащите си приятели

4092
Не ставайте заложници на постоянно мрънкащите си приятели
Снимка: iStock

Много хора постоянно се оплакват от живота. За тях това е начин на комуникация, възможност да се отърват от ненужните емоции, метод за манипулиране на околните. Това е естествена нужда да споделят чувства и преживявания, но е много трудно постоянно да слушате сълзливи истории.

Оплакването е израз на негативни емоции и отхвърляне на текущите събития, както и начин да се спечели съпричастност, допълнително внимание и дори полза.

Има три вида оплаквания - неконструктивни, разрушителни, продуктивни. Първите ви позволяват да изхвърлите негативизма и да споделите тревожност. Назовавайки проблемите, хората често се успокояват, интензивността на емоционалното натоварване намалява, но словесното изливане не влияе върху решението на проблема. Във втория случай се стимулира желанието за помощ, привлича се внимание към личността на хленчещия. Третият тип помага за конструктивно влияние върху трудни житейски обстоятелства. Човек се стреми да подобри ситуацията и да намери решение, обръща се към приятели и семейство за съвет и оценка на ситуацията.

4-те зодии, които винаги са готови да ви защитят

Зодията до голяма степен определя чертите на характера ни. Всеки е с различна мисия на земята и някои хора са облагодетелствани с прекр...

1. Продуктивни

Те могат да бъдат „размити“ - всичко е лошо, как да го променим е неясно. „Хитри“ - причината за настоящата ситуация е скрита. Тя често е ирационална и непонятна за другите. Класическият вариант е много често срещан, когато споделят основателни притеснения, като по този начин ви уведомяват, че имат нужда от помощ. Понякога е достатъчно да се разкаже за същността на проблема, за да се види изхода. Важно е човек да търси решение, опитвайки се да подобри ситуацията. В същото време свежият поглед отвън помага много.

2. Неконструктивно

Това е само разтърсване на въздуха, те не дават видими резултати, а само помагат да споделите с близките си притеснения, но изпускането на пара понякога също е много важно. За мнозина е жизненоважно да чуят добра дума, да излеят чувствата си и да говорят. Някои инфантилни личности привличат вниманието с постоянни оплаквания. Често с такова поведение човек казва на околната среда: „Виждате ли, искам да променя живота си, но обстоятелствата са по-силни от мен“. Той заменя действията с думи, печели съчувствие и придобива самочувствие.

3. Разрушително

Зодиите, с които ще сте в сигурни ръце

Чувството да сме в безопасност и да ни е спокойно в нечия компания е незаменимо. Да намерим такъв човек – също. А такива има. Има...

Смисъла на съществуването на токсичните индивиди е мрънкането. Те тровят живота на други хора, пишат клевети, развалят живота на съседите и семействата. Токсичните индивиди са агресивни, обезценяват всяка подкрепа и играят на чувства.

Как да се справим с вечния мрънкалник

На първо място, трябва да очертаете ясни граници и да сведете комуникацията до минимум. По време на разговор трябва да контролирате емоциите си, без да приемате всичко присърце. Спасителните операции не трябва да се развиват веднага. Съпричастността и подкрепата трябва да са достатъчни. Не трябва да захранвате енергийните вампири с енергия, те получават удоволствие, когато другите се чувстват зле.

Как да спрем да се оплакваме

Трябва да се научим да виждаме доброто във всяка ситуация. Изход винаги има, просто трябва да го намерите. Когато има положително, способността да мислите и да действате продуктивно, желанието да се оплаквате ще изчезне. Важно е да осъзнаете съществуването на проблема, неговата причина и дълбочина. Трябва да разберете какво искате да получите, като споделите проблемите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Пием ли по-малко алкохол, когато използваме по-малка чаша

Как къпането ни помага да пестим вода

Няколко причини, поради които котките "месят" с лапите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com