Неостаряващи латиноамерикански тайни: 5 навика да изглеждате по-млади

1640
Неостаряващи латиноамерикански тайни: 5 навика да изглеждате по-млади
Снимка: Pexels

Учени от Калифорнийския университет в САЩ установиха, че латиноамериканците остаряват по-бавно и живеят по-дълго от представителите на други етнически групи. Младостта и красотата на Дженифър Лопес, Шакира, Ева Мендес и други жени от Латинска Америка обаче са не само генетичен късмет, но и резултат от внимателна лична грижа. Те разкриха своите пет най-добри тайни за красота.

Кокосово масло – добавя се към храни и маски за коса

Този продукт е в къщата на почти всяка латиноамериканска домакиня. Именно с него обикновено приготвят ястия от пиле, риба и зеленчуци, добавят го и към смутита и каши сутрин вместо масло.

Кокосовото масло от Латинска Америка се използва активно и в грижата за лицето и косата. Добавят го към маски и готови кремове за лице. Използва се и като самостоятелен козметичен продукт за овлажняване на кожата, омекотяване на кожата на устните и премахване на грим. В допълнение, латиноамериканските момичета използват това масло като аналог на балсам за коса. Втрива се в косата, оставя се за пет минути и след това се измива по обичайния начин.

Любопитни факти и критерии за женската красота

Рициново масло за вежди и мигли

Латиноамериканските красавици го използват като стимулатор на растежа на веждите и миглите. Те редовно нанасят рициново масло върху тях с чиста четка от спирала, като поддържат веждите и миглите си в перфектно състояние.

Куркума за акне и изсветляване на кожата

Латиноамериканките не само щедро овкусяват ястията с тази подправка, но и я добавят към продуктите за грижа за кожата. Например, куркума, смесена с вода, прави отлична маска за мазна кожа, която регулира производството на себум. Ако смесите подправката с мляко или натурално кисело мляко, тя ще се превърне в нежен пилинг и изсветляващ кожата агент.

10 интересни факта за красотата

Джинджифил против стареене

Жените от Латинска Америка ядат джинджифил редовно, защото знаят, че той подобрява кръвообращението, насърчава изпотяването и детоксикира тялото. Те също така го добавят към национални ястия и пият чай от джинджифил, считайки го за отлична превенция на стареенето. Джинджифилът им помага в борбата с бръчките, повишава еластичността на кожата и подобрява тена.

Папая за нежна грижа

Този екзотичен плод е не само вкусен, но и здравословен. С папая можете да направите голям брой домашни маски, които нежно ще ексфолират мъртвите кожни клетки и ще насърчат процеса на регенерация. За да видите резултата, достатъчно е два пъти седмично да прилагате продукти на базата на папая: кожата ще стане мека и сияйна отвътре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com