Неща, които е по-добре да правим през късните часове на нощта

1897
Неща, които е по-добре да правим през късните часове на нощта
Снимка: iStock/Guliver

Човек сам определя времето си и вписва ежедневните ангажименти в графика си. Все пак има някои неща, които е препоръчително да се правят вечер по една или друга причина. Така ще организирате времето си по-добре и ще се почуствате полезни на самите себе си. Опитайте да правите тези неща през късните часове, няма да сбъркате!

Планиране на задачите за деня – седнете и напишете задачите си за следващия ден на спокойствие. Запишете ги на хартия, планирайте колко време ще ви отнемат. Така сутринта ще можете веднага да се захванете с изпълнението им, а дори ще спестите и време, което сте отделили предната вечер за съставяне на този списък. Определянето на ангажиментите вечерта е по-лесно, защото сте свършили всички задължения и можете да се фокусирате напълно върху списъка със задачи за следващия ден.

Поставяне на цели – сутрин мислите за твърде много неща и сте превъзбудени от забързаното ежедневие. Тогава една ли ще успеете да определите целите си адекватно. Направете го вечерта, след като денят приключи и имате ясна представа за свършеното. Поставете си цели за следващия ден или за седмица напред, а защо не и в по-дългосрочен план.

Дишане – има техника, която се нарича дълбоко дишане. Тя се прилага за намаляване на тревожността и стреса и е хубаво да се практикува вечер, когато сте минали през цялото напрежение от деня. С нейна помощ ще нормализирате пулса, кръвното и ще имате пълноценен и спокоен сън.

Благодарност – изразете я към близките си вечерта, за да намалите стреса и да повлияете положително върху психиката. Изкажете лично или по телефона благодарността към хората, които я заслужават. Тях ще зарадвате, а вие ще се почувствате много по-добре.

Чистене – препоръчва се да се прави вечерта, за да може да сутринта да се събудите в почистен и подреден дом. Това действа отпускащо на психиката. Освен това, ако е време за смяна на спалното бельо, направете го, щом изчистите, а вечерта си легнете в чисти и свежи чаршафи. Може да пуснете пералнята и миялната също вечерта.

Етерични масла – сами направете своята ароматерапия против стрес и напрежение. Включете дифузер или ароматизирайте дома си с любимия отпускащ аромат. Така ще спите по-добре и ще се събудите по-бодри сутринта.

Душ – къпането сутрин е хубаво да бъде с по-хладка вода, за да ви поддържа свежи. Вечерта може да си вземете по-топъл душ, който да отпусне тялото и да го предразположи към последващата почивка и сън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището
Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Някои думи могат да разгневят починалите и да ви изпратят неприятности и проблеми. Гробището е свещено място, на чиято територия трябва да се спазват...