Неслучайно го наричат чаят на дълголетието

51629
Неслучайно го наричат чаят на дълголетието
Снимка: iStock

Една от най-полезните напитки са чайовете, които не е нужно да пием само през зимния сезон. Те имат своите здравословни свойства целогодишно. Сред тях се отличава мурсалският чай, който напоследък става все по-популярен. Той съдържа много полезни вещества и елементи като калий, магнезий, калций, които облекчават редица симптоми и болежки.

Хубаво е да пиете мурсалски чай, ако: страдате от възпалени сливици и упорита кашлица, имате астма, грип, при бронхит, като профилактично средство срещу рак и остеопороза, при депресия и заболявания на черния дроб (това трябва да сварите 6-7 стръка мурсалски чай в литър вода за три минути. Пийте по 1 в.ч. преди хранене).

3 вида чай, които ще ви изпънат бръчките

Билковите чайове са чудесно допълнение към ежедневната ни грижа за кожата. Те не само повдигат духа ни със своите ароматни свойства, но...

Сред полезните свойства на мурсалския чай са и неговото антиоксидантно действие. Той защитава имунитета и го подсилва, сваля кръвното и предпазва от проблеми със сърецето, предпазва от атеросклероза. Има антибактериални свойства и е добре да се приема при хроничен гастрит. Този чай може да се пие и от деца под 5 годинки.

Освен това той забавя процеса на стареене. Може да го приемате, за да бъдете здрави и красиви. Мурсалският чай е народно лекарство срещу настинка и грип, чернодробни проблеми. Най-добрият лек срещу кашлица. Помага за увеличаване на либидото. Има нежен аромат и вкус, който не е натрапчив и би се усладил на всеки. Може да се приема от мъже и от жени. Той е отлично профилактично средство за цялостното здраве.

За да си приготвите мурсалски чай, наберете сами или потърсете в търговската мрежа да се продават цели стръкове, не само цветове. Обикновено, ако е качествен, този чай има жълти цветове и светлозелени стръкове с мъх. Сипете литър вода в тенджера и сипете 4-5 стръкчета от билката. Варете не повече от 5 минути. Чаят ще се оцвети в златисто. Това количество ще ви стигне за 6-7 чая.

Може да съчетаете билката и с други полезни такива като шипка, мащерка, мента или липа. Ако пък комбинирате мурсалския със зелен чай, ще се получи здравословна напитка с антиоксидантно действие за силен имунитет, която предпазва от ракови заболявания.

С този чай ще свалите бързо високото кръвно

Почти всеки възрастен е изпитвал състоянието, свързано с повишаване на кръвното налягане. То може да бъде причинено от много фактори: с...

Възползвайте се от силата на тази чудотворна напитка, дар от природата, наречена мурсалски чай. Днес може да го откриете по пазарите и специализираните магазини за билки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com