Невероятни фатални съвпадения

1926
Невероятни фатални съвпадения
Снимка: IStock

1. Гробницата на Тамерлан.

През юни 1941 г. руски археолози започнали разкопки в гробницата „Гур-Емир“ - мавзолея на Тамерлан (Тимур Куция), тюрко-монголски завоевател, в чиито войни загинали приблизително 17 милиона души. В гробницата му археолозите прочели надпис: „Ако някой отвори саркофага ми, ще извика на бял свят завоевател, по-голям от мен“. Съветските власти и археолозите пренебрегнали това послание и отворили саркофага на 19 юни - а на 21 юни Хитлер нападнал Съветския съюз. В интерес на истината, днес учените заявяват, че това е само легенда и не е имало такъв надпис.

2. Двойникът на краля.

Италианският крал Умберто (1844-1900) се натъкнал на своя двойник при случайни обстоятелства: монархът обядвал в ресторант и забеляза мъж, който смайващо приличал на него – собственикът на заведението. В последвалия разговор те открили и други прилики: били родени в един и същи град, в един и същи ден, в една и съща година, оженили се за жени на име Маргарита, а собственикът открил своя ресторант в същия ден, когато кралят бил коронясан. В деня след разговора - 29 юли 1900 г., ресторантьорът загинал в улична престрелка, а крал Умберто бил убит.

Смешни и забавни идеи, с които са спечелени милиони!

3. Алън По и изяденото момче.

Един от най-великите писатели на ХІХ век, Едгар Алън По, написал книга, в която се разказва за четирима моряци, които оцеляват при корабокрушение - но са принудени да убият и изядат юнгата Ричард Паркър. Известно време след излизането на книгата яхтата „Миньонет“ претърпяла корабокрушение. Спасили се четирима души. В крайна сметка тримата убили и изяли юнгата, а той се казвал... Ричард Паркър.

4. Госпожица Непотопяема.

Корабната стюардеса Виолета Джесъп работела на лайнера „Олимпия“, когато през 1911 г. той се сблъскал с британския военен кораб „Хоуки“. „Олимпия“ била изтеглена до най- близкото пристанище. Година по-късно – в 1912-та, Виолета се намирала на борда на „Титаник“, когато той потънал. След това работила на кораба „Британик“, който за нещастие през 1916 г. се натъкнал на мина и потънал. В резултат на всичко това девойката била наречена „госпожица Непотопяема“.

Странни, забавни и понякога фатални - но истински случки!

5. Краят на Първата световна война.

Тази война започнала с убийството на 28 юни 1914 г. на австрийския ерцхерцог Франц-Фердинанд. Никой, естествено, не знаел кога ще свърши войната. Но можел да разбере това веднага, стига да се бил вгледал в номера на колата, в която бил застрелян Франц-Фердинанд. Номерът бил A111118, което може да се прочете като 11.11.18. На 11 11. 1918 г. Германия излязла от войната.

6. Линкълн и Кенеди.

Абрахам Линкълн и Джон Кенеди били избрани в Конгреса с точно 100 години разлика. И двамата станали президенти 14 години по-късно. И двамата били застреляни в главата. Следващите ги президенти се казвали Джонсън и били родени със 100 години разлика. И Линкълн, и Кенеди умрели в петък. И двамата президенти загинали пред очите на жените си. Секретарят на Кенеди се казвал Линкълн, а секретарят на Линкълн - Кенеди. Линкълн бил убит в театър „Кенеди“, а Кенеди - в кола „Линкълн“. Убийците и на двамата не доживели до съдебен процес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com