Незабавно разкарайте от ума си ТЕЗИ 5 мисли

8302
Незабавно разкарайте от ума си ТЕЗИ 5 мисли
Снимка: iStock

Мислите и нагласата ни са от съществено значение за нашето емоционално и псхическо състояние. Те повлияват на начина ни на живот и ако сме черногледи със сигурност ще изпитваме повече трудности в определени ситуации. Ще ви посъветваме кои 5 токсични мисли да премахнете от съзнанието си за постигането на по-спокоен и щастлив живот.

Прекалено крайни сте в мислите си

20 мисли за живота и щастието

Щастието е онова, което съпровожда дните ни, а ние дори не си правим труда да се огледаме и да сплетем ръцете си с него. Не е задължит...

Трябва да разберете, че идеални хора няма. Не се стремете към това винаги да сте съвършени, защото изцеждате енергията си и продължавате да се фокусирате върху слабостите си, вместо да се радвате на постигнатото. Не се обвинявайте за това, че давате всичко от себе си, но има някой по-добър, не бъдете снизходителни и критични към усилията, които полагате. Не мислете, че няма да се справите с нещо още преди да сте се опитали. Давайте си повече шансове. 

Правите твърде категорични заключения

Когато в любовта не ви върви, в работата ви е настъпила бъркотия, не успявате да завършите задачите си, вие заключавате, че това е краят, че отношенията ви не са стабилни, че той не ви обича истински и т.н. Има много фактори, които влияят на определената ситуация и не са константни – положението може да се подобри, ако се съсредоточите върху това, а не върху обмислянето на фаталния край. Ако смятате, че всичко, което правите и не се получава така, както искате, е провал, променете този свой мироглед. Вие надграждате себе си и се учите, а като се потъпквате сами убивате мотивацията си и желанието да продължите напред.

Не вярвате на комплиментите, които ви правят другите

5-те зодии, които могат да четат мислите ви

Телепатичните способности на хората да пренасят или/и да обменят мислите и чувствата си на отдалечени разстояние, без използване на как...

Човек показва липса на самочувствие по начина, по който приема или оспорва отправен към него комплимент или похвала. Ако сте достатъчно уверени, вие ще благодарите сърдечно. Но ако не мислите, че това е така и се съмнявате в себе си, започвате да отговаряте с фрази от рода на „Аз не смятам така.“ По този начин отблъсквате и околните и не очаквайте бъдещи комплименти отново. Покажете самочувствие и увереност.

Взимате решения на база емоции, не на разум

Емоциите са доста субективни особено при взимането на обективно решение, което може да не касае само вас. Оставете чувствата настрана и помислете логически, кой е най-добрият вариант за вас и какво би породило решението ви. 

Премахнете думичката „трябва“

Как мислите влияят на щастието ни

Мислите и чувствата винаги са били най-големият ни враг, но и най-добър приятел. Всъщност чувствата са създадени от нашите мисли - пред...

По този начин сами се пришпорвате, натоварвате се психически и си поставяте като условие изпълнението на редица задачи, за които знаете, че нямате достатъчно време и възможности. А след това сте разочаровани от безотговорността си. Премахнете това ограничение и ще усетите колко по-продуктивни ще сте.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно