Никога не започвайте диета заради ТЕЗИ 5 причини

2873
Никога не започвайте диета заради ТЕЗИ 5 причини
Снимка: iStock

След празниците и обикновено с идването на новата година повечето от нас решават да направят промени в начина си на живот, като това включва и по-здравословно хранене и спорт. Да, чудесно е, че сте мотивирани да постигнете желаната фигура, но понякога сме подтикнати от грешните причини. Те биха навредили повече на здравето и психиката ни, отколкото да ни удовлетворят, а какви могат да са тези причини – прочетете в следващите редове.

Трябва да отслабна, ако искам да се чувствам по-самоуверена

Това е една от главните причини, поради които хората се подлагат на тежки диети. Но трябва да разберем, че самоувреността не идва от външния вид, а от духа ни. Ако съсредоточим силите си върху себепознаване и развитие, то ще се чувстваме много по-добре, отколкото докато гладуваме и виждаме резултати, които всеки момент може да се върнат в началната си фаза. Освен това, можем да отключим и някои хранителни разтройства, ако гладуваме, за да изглеждаме добре.

Интервално гладуване – що е то?

Интервалното (или периодично) гладуване е хранителна програма, същината на която е редуването на глад и хранене. Много наблюдения ...

Няма да си намеря половинка, ако не отслабна

Още една причина, поради която хиляди момичета се подлагат на строги диети и гладуване. Привлекателността идва от самоувреността, от излъчването ви, независимо от вашите форми. За да накарате другия да ви обича, първо вие трябва да обикнете себе си такива, каквито сте.

Ще съм по-щастлива, ако отслабна

Още една голяма заблуда, която ни кара да спазваме диети и режими постоянно. Щастието също не идва от външния вид, а от хармонията със себе си, от душата и психическото ни състояние. Ако мислите, че наистина имате нужда от такава мотивация, то нека тя да бъде, за да водите по-здравословен и качествен начин на живот, а не да гладувате за определен период от време, да свалите излишните килограми и да се движите в един омагьосан кръг.

Прочистване на организма с течна диета

Течната диета се препоръчва за хора, които се борят с раздразнени черва и заболявания на храносмилателната система. Течната диета осигу...

Искам да съм здрава

Тази причина бихме казали, че е напълно нормална. Но не става въпрос отново за рязкото започване на гладуването, а по-скоро промяна на целия начин на живот – чрез балансирано и правилно хранене. Отново ще отбележим, че трябва да се погрижите и за психическото си състояние наред с външния вид.

Ще ми е по-леко като се движа, ако отслабна

Да, това е така, но на каква цена? Наистина наднорменото тегло оказва влияние и върху движението, но този проблем няма да се разреши само с диети и глад. Тук трябва да включите спортуването като задължителен компонент. Редовните тренировки ще направят ефектите по-бързо забележими и много скоро ще се чувствате енергични и тонизирани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com