Нишестето в дома: 8 неочаквани начина да го използвате за ежедневни задачи

3735
Нишестето в дома: 8 неочаквани начина да го използвате за ежедневни задачи
Снимка: iStock

Нишестето е една от онези универсални храни, които със сигурност се намират във всяка кухня. Но рядко мислим за потенциалните му приложения извън готвенето. Нишестето може да бъде не само чудесен сгъстител за сосове и гювечи, но и чудесен помощник в къщната работа. Ето 8 полезни лайфхака за това как да използвате нишесте вместо купени от магазина продукти и домакински химикали.

Как да използвате нишесте у дома?

Премахване на петна по дрехите. Нишестето може да бъде ключово за премахване на петна от дрехи като мазнини, масло или червено вино. Сложете малко нишесте на петното, оставете го за няколко минути, след което избършете или изплакнете с топла вода. Нишестето ще помогне да абсорбира мръсотията и да премахне петното.

Нишесте - по-добро от ботокс в борбата с бръчките!

Придава свежест на косата. Ако косата ви е мазна и нямате време за измиване, нишестето ще помогне. Напръскайте малко в корените на косата и разресвайте внимателно. Ще помогне за абсорбиране на излишния себум и ще придаде на косата ви чист вид.

Гладене без мачкане. Ако нямате време или възможност да гладите дрехите си, нишестето ще бъде вашият най-добър приятел. Разтворете го във вода и нанесете върху дрехите със спрей. Оставете изделието за няколко минути, за да поеме нишестето, и внимателно го изгладете с ръце. Вашите дрехи ще бъдат свежи и гладки.

Средства за гладене на бельо. Нишестето е идеална алтернатива на перилните препарати. Разтворете нишестето във вода и добавете в края на цикъла на пране. Праните дрехи ще са по-гладки и по-лесни за гладене.

За какво можем да използваме царевичното нишесте в домакинството

Грижа за кожата. Нишестето може да помогне при някои кожни проблеми. Ако имате дразнене на кожата или обрив, сложете нишесте върху проблемната зона. Ще омекоти мястото и ще намали раздразнението.

Почистване на огледала и стъкла. Направете смес от нишесте и вода и я нанесете върху огледала или стъклени повърхности. После подсушете леко с мека кърпа. Нишестето ще помогне за премахване на петна и придаване на блясък.

Премахване на миризми. Нишестето може да ви отърве от лошите миризми в обувките или килима. Поръсете върху проблемните зони и оставете за няколко часа или цяла нощ. След това просто го изтръскайте или го почистете с прахосмукачка и миризмата ще изчезне.

Почистване на килими. Нишестето може да бъде вашето тайно оръжие за почистване на килимите. Поръсете го върху килима, оставете за няколко часа и после минете с прахосмукачката. Нишестето ще помогне да абсорбира мръсотията и ще я освежи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com