Ниското самочувствие ви прави невидими, отървете се от него така

1232
Ниското самочувствие ви прави невидими, отървете се от него така
Снимка: iStock

Психолозите често се сблъскват с проблем при хората, които се чувстват невидими. Факторите за възникването на такова чувство са много, но основната причина е ниското самочувствие. Как да се справите с това, има ли начини да предотвратите собственото си унижение?

Симптоми

4 начина да повишите самочувствието си и да станете по-самоуверени

Психолозите са на мнения, че само уверен човек може да достигне определени висоти в живота. Високото самочувствие дава на човек уверено...

Често хората сами се стремят да са невидими. Ролята им в обществото не е толкова необичайна, колкото те смятат. Принизяването на собствената значимост, качества и възможности идва от самия човек, пренася се на другите и се прави погрешно заключение. Картината на реалността се изкривява, човек престава да чува собствения си глас и мисли, подценява чувствата и стремежите. Започва да се смята за недостоен за успех, внимание, просперитет.

Когато човек започне да омаловажава всичко, което е свързано с него, се получава деформация на личността.

В това състояние хората са склонни да пренебрегват собствените си предимства, таланти, индивидуалност и т.н. Околните не могат да ги убедят в противното. Човек, неусетно за всички, започва да се стреми да остане в сянка, да не се опитва да покаже своята индивидуалност, да не се набива на чои.

Резултат

Такива проблеми могат да започнат в детството, в което родителите упорито не забелязват личността на детето, авторитетно решават всичко вместо него.

Защо зависим от чуждото мнение и какво да правим с това

Защо понякога действаме не както искаме, а както ни съветват? По всяко време е имало правила, с които хората се налага да се съобразяв...

Това важи особено за семейства с един родител след развод. Отначало родителите се карат, след това негативното преминава към децата. Бащите спират да им обръщат внимание. Една нормална майка ще се опита да обясни всичко на детето, а истеричната ще прехвърли вината върху детето. Често можете да чуете фрази като: „Ти си същият като баща си“. Психолозите се сблъскват с груби нарушения на правата на децата, когато единият от родителите го бие, а другият само съжалява, без да спира насилието. Именно в такава среда се раждат невидимите личности. Те са лишени от чувство за сигурност, собствено мнение и чувства.

Те продължават да се упрекват за всички негативни събития в живота си, омаловажават заслугите си, отричат ​​индивидуалността и по всякакъв начин се подтикват да се борят срещу нея.

Тези хора се опитват да намалят нивото не на своята тревожност, а на своите родители, приятели, колеги. Въпреки че е наистина са стресирани.

Когато родителите реагират прекалено на проблемите на детето, то е склонно да снижава сериозността им с възрастта. В крайна сметка, основната задача не са техните собствени неуспехи и страхове, а разстроените чувства на родителите им. Стига да не се притесняват, така мисли зараждащият невидим човек.

Игнориране на страха

5 стъпки да изградите добра връзка ... със себе си

В живота много от нас просто не си позволяват да бъдат каквито са и истински да се приемат. Опитваме се да живеем спрямо правилата на д...

Човек изпитва страх всяка секунда, така работи вътрешният му инстинкт, чувството за сигурност. Заради спокойствието и комфорта на някой друг, невидимият човек може да пренебрегне собствения си страх.

Такова отношение към себе си води до нарушаване на работата на всички системи, те губят всички референтни точки. Подценяването на чувства, желания и стремежи води само до депресия, стрес и негативизъм.

Уважението към себе си, приемането на своята индивидуалност, правата и характеристиките също може да говори за приемане на личността. Всеки човек заслужава признание и просперитет. Не пренебрегвайте желанията, чувствата и стремежите, в противен случай животът губи всякакъв смисъл.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com