Няколко доказателства, че свекървата не винаги е страшилище

4254
Няколко доказателства, че свекървата не винаги е страшилище
Снимка: iStock/Guliver

С насмешка или не съвсем, свързваме свекървата с клишето страшилище. Тя е тази, която защитава сина би и критикува жена му, тя се меси в семейството и в делата на децата си, дори когато те имат собствени семейства. Да, вероятно има и такива отношения, но не всички свекърви са такива. Има дами, които се разбират прекрасно със своите снахи, които ги приемат като свои дъщери и правят всичко, за да помогнат на семейството на сина си. Има свекърви, които са просто мечта. За да оборим твърдението, че снахата трябва да се страхува от свекървата още преди да я познава, ще ви изброим някои положителни неща, заради които свекървата може да се окаже ценна и необходима на семейството.

Тя се занимава с децата – на кой друг ще оставите децата, за да имате малко лично време за себе си като самостоятелна личност, после и за съпруга си, ако не свекървата или тъщата? Когато едната я няма, присъства другата и трябва да приемете факта, че свекървата може много добре да се грижи за децата и да помага, когато имате нужда от нея. Тя обожава своите внуци и няма нищо против да прекара време с тях. За нея това е разнообразие и радост. Може да ги изведе на разходка в парка, да ги забавлява у дома или на друго място. Важното е, че ще ви отмени, когато имате нужда от почивка или време за вас самите като съпружеска двойка.

Тя готви – свекървата на драго сърце ще ви сготви нещичко, когато вие нямате време да свършите това. Тя няма да готви само за сина си, а и за снаха си, защото знае, че в напрегнатото ежедневие те имат достатъчно задачи, особено ако са работещи хора. Може просто да минете през дома на свекървата и да си вземете ядене в кутии, които тя ви е приготвила. После да вечеряте вкусно и да имате малко свободно време. Замислете се над това.

Тя помага в домакинската работа – извикайте свекървата на помощ, когато имате нужда от такава вкъщи. Тя няма да ви откаже, напротив – ще се радва, че може да бъде полезна. Дайте ѝ да измие чиниите или нещо друго. Ще го направи на драго сърце. Винаги може да разчитате на вашата свекърва да ви помогне с домакинството, децата или готвенето. Това ще ви се отрази добре, особено ако сте се върнали на работа и нямате особено много време да се занимавате с това. Ако и вече имате деца, положението става още по-сложно. Просто ѝ се доверете и ще видите, че свекървата може да е истинско бижу!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com