Няколко трика, с които гримът ще издържи по-дълго

8928
Няколко трика, с които гримът ще издържи по-дълго
Снимка: iStock/Guliver

Всяка дама би желала гримът ѝ да издържи по-дълго, особено ако е заета през целия ден. Хубаво ще е да се гримираме веднъж и да имаме свеж и приятен вид цял ден. Възможно ли е това обаче? Може би можем да ви доближите до дълготрайния грим с няколко трика. Ето ги:

1. Предварителна подготовка на лицето – почистете лицето, нанесете тонер и овлажнете. След 10 минути се гримирайки, нанасяйки обичайните продукти.

2. Основа за грим – когато полагате основата за грим, не забравяйте зоните върху клепачите, ако ще слагате сенки за очи. Основата се нанася нежно с пръсти или гъба върху лицето и клепачите. Основата е от решаващо значение за дълготрайността на грима. Тази на водна основа поддържа кожата хидратирана, а тази на силиконова – гладка, подходяща за вечерен, изразителен грим.

4 признака, че прекалявате с козметиката и кожата ви страда от това

Козметичните продукти имат своите положителни черти в днешно време. Безспорно те и помагат да се поддържаме лицето си и кожата да не се...

3. Гримиране – когато пристъпите към същината на грима, първо нанесете фон дьо тен със спондж или четка. Не забравяйте коректора в зоната под очите. Разнесете внимателно. Хубаво е да изберете фон дьо тен без масла, за да издържи гримът ви по-дълго време. Важно е да не нанасяте фон дьо тена с ръце, защото няма да издържи дълго и вероятно няма да го нанесете равномерно.

4. Време за пудра – след горните два продукти е време да запечатате с пудра. Изберете такава, която се съчетава с фон дьо тена. Тя ще попречи на продуктите да се изтрият от лицето ви и ще задържи грима по-дълго време. Пудрата е чудесен начин да се справите с мазната кожа и отблясъците, които се появяват заради нея по лицето.

5. Ред на руж – ружът е траен продукт, освен ако не решите да използвате такъв на прах. Препоръчително е да се спрете на кремообразен, течен или гел продукт. Ако имате само прахообразен, нека е по-ярък, защото с течение на времето през деня ще избледнее и ще придобие нежен нюанс, който ще отива на визията ви.

6. Вземете очна линия – ако предпочитате молив за очи, ще ви посъветваме да опитате да го замените с очна линия, защото тя издържа по-дълго. Нанесете течна или гел очна линия върху клепача.

Как да запазим грима си непокътнат по време на парти

1. Подгответе кожата си Може би една от най-важните стъпки за дълготраен грим е подготовката на кожата. Това включва както ексфолиране...

7. Правилно нанасяне на червило – има начин да накарате червилото да се задържи по-дълго върху устните ви. Нанесете червило, попийте с кърпичка, след това нанесете малко полупрозрачна пудра с четка. Нанесете отново червило, повторете същото, докато не получите желания наситен цвят. Поставянето му по този начин удължава времето, през което ще бъде върху устните ви. Хубаво е да го нанасяте с четчица.

8. Завършете грима с фиксиращ спрей – това е последната стъпка от гримирането. Спреят съдейства за дълготрайността на грима.

9. Дръжте ръцете си далеч от лицето – така няма да развалите или премахнете грима, за който се положили толкова усилия. Не пипайте лицето, за да държите бактериите далеч от него.

10. Използвайте попивателни кърпички – ако през деня се появят мазни отблясъци, не ги туширайте с пудра, а попитайте внимателно с кърпички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com