Няколко трика за по-чисти съдове от миялната

6793
Няколко трика за по-чисти съдове от миялната
Снимка: iStock/Guliver

Съвременните домакини активно използват научно-технически постижения в ежедневието. Микровълнови печки, кафеварки, кухненски роботи, мултикукър - това е просто непълен списък с автоматизирани помощници, които улесняват живота ни.

Отделно място сред тях е съдомиялната машина, която помага да се спестят много време и усилия, както и просто да се насладите на страхотна вечеря, без да мислите, че трябва да миете лъжици и чинии. Ефективността ѝ обаче може да бъде подобрена.

Има 7 ценни тайни, с които можете не само да удължите живота на вашата съдомиялна машина, но и да подобрите нейните характеристики няколко пъти и да направите съдовете още по-чисти.

1. Разтоварете съдовете правилно

След като съдомиялната машина изпълни задължението си, ние бързаме незабавно да извадим чистите чинии, чаши и прибори за хранене и да ги поставим на законните им места. Първо, струва си да извадите съдовете, които са в долните кошници, така че водата да не капе отгоре, оставяйки ивици и принуждавайки ви отново да избършете съдовете.

2. Регулирайте горната кошница

В съвременните съдомиялни има функция за регулиране на височината на горната или долната кошница. Това се дължи на факта, че чиниите са различни по размер и обем. За ваше лично удобство си струва да регулирате горната кошница, така че да можете да заредите в машината не само чинии и чаши, но и високи чаши и други обемисти кухненски прибори.

6 трика за почистване на дома

Обичаме да ни е чисто, но не обичаме да чистим – колкото и парадоксално да звучи, чистенето не е сред любимите занимания на хорат...

3. Борба с упоритата мръсотия

Има такива обеди и вечери, след които по съдовете остават едрите следи от мазнини и олио. Тези съдове обикновено са малко по-трудни за измиване и почистване. С миялната машина обаче няма нищо невъзможно. Важно е само да я използвате правилно. Силно замърсените съдове трябва да се обърнат отдясно към центъра. Това ще позволи повече вода да падне върху тях.

4. Използвайте таблетки за съдомиялна машина

Тези хапчета ще помогнат на вашата съдомианя да изпълнява задълженията си още по-ефективно. Съдовете ще блестят и ще изглеждат като нови. Важно е да се изясни, че си струва да ги инвестирате в специален уред. В основния резервоар таблетките се разтварят твърде бързо и не работят правилно.

5. Алтернативни прибори за хранене

9 необичайни приложения на таблетките за миялна

Днес ще ви запознаем с някои по-необичайни приложения на таблетките за миялна. Със сигурност ще останете изненадани от резултата. ...

Сигурно сте забелязали, че приборите за хранене, особено силно замърсени, не винаги са идеално чисти от първия път. Опитайте се да ги редувате, като ги поставяте в специална кошница, след това с дръжките нагоре и надолу. По този начин те ще се отмият много по-добре.

6. Не слагайте заедно съдове от различни материали.

Сребърните прибори не са съвместими с съдовете за готвене от неръждаема стомана. Измиването им заедно е непрактично по една важна причина. Така че металът в контакт със сребро може да загуби оттенъка си и да потъмнее. Среброто от своя страна страда от драскотини, които неръждаема стомана може да остави.

7. Не пренебрегвайте режима на предварително изплакване

Използвайте студено предварително изплакване за 15 минути, докато има достатъчно съдове, за да завършите пълен цикъл. Това ще избегне неприятните миризми. Също така за тази цел половин лимон може да се справи отлично, той трябва да се постави в горната кошница по време на работа на съдомиялната машина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Желязната лейди: 4 начина да спечелите сърцето на жената Скорпион

Как да балансирате между връзката с партньора и приятелите си

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

Защо се срещнахме, ако не можем да бъдем заедно

За да расте косата ни по-бързо: трихолог назовава 7-те най-добри продукта

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com