Нямате тирбушон - няма проблем! Отворете ВИНОТО си така

7571
Нямате тирбушон - няма проблем! Отворете ВИНОТО си така
Снимка: Rudy and Peter Skitterians / Pixabay

Ето някои домашни трикове за отваряне на вино, ако нямате тирбушон под ръка. Бъдете изключително внимателни и избягвайте остри и опасни предмети. Ако някой от методите не действа, или се оказва прекалено труден, не се мъчете, защото може да се нараните.

Страхотни ползи от виното

Натиснете го навътре

Ако виното ни надвие, какво да го правим?

Ако виното от снощната празнична вечеря ни е надвило и не сме успели да го изпием, на сутринта то вече е променило вкуса си, и то не къ...

Ако и вие, като много други, сте изправени пред бутилка вино, но без тирбушон, и се чудите как да отворите бутилката, имаме няколко метода, които да опитате. Първо, облечете най-малко любимата си риза и излезте навън; с този метод ще има обратен ефект. Идеята е да натиснете тапата докрай в бутилката с помощта на тъп връх на отвертка, нож за масло, маркер и т.н. Просто поставете тъпия си инструмент право нагоре върху тапата и бавно го ударете с дланта на ръката си, или бутайте навътре. Ще видите, че тапата започва да се потиска. Продължете много бавно оттук. Един силен удар може да изхвърли вино до тавана ви. Финал по избор, ако тапата е раздробена: Прецедете виното през филтри за кафе като тези, за да избегнете попадане на тапа в чашата си.

Винт!

Забийте голям винт направо в горната част на тапата; оставете поне няколко сантиметра от винта да се вижда отгоре. Закачете раздвоения край на вашия чук около горната част на винта, хванете бутилката здраво с другата си ръка и издърпайте тапата. Помнете, докато дърпате: усукването винаги помага. Можете също да използвате пирони вместо винт.

Кое е по-полезно или по-вредно: бирата или виното?

Направете дръжка от ножици

Как лесно и бързо да отворим вино, ако нямаме тирбушон

Представете си колко разочароващо би било за вас да си купите хубава бутилка вино, да се приберете у дома, нетърпеливи да вкусите от ар...

Отворете ножица, така че двете остриета да са раздалечени едно от друго. Забийте едното острие право надолу в тапата. Хванете ножицата там, където се срещат двете остриета, извийте тапата, като издърпайте малко по малко, докато се освободи. По-лесно е, отколкото звучи. Пазете пръстите и ръката си от остриетата!

Ударете го в стената

Този метод, въведен от популярен видеоклип в мрежата, за това как да отворите бутилка вино без тирбушон, дава смесени резултати в зависимост от вида на тапата във вашата бутилка; запазете този трик за последно, ако можете. Ето как работи: Увийте дъното на бутилката в малка кърпа или кърпа. Поставете увитата бутилка в петата на здрава обувка. Ударете петата в стена няколко пъти, докато тапата започне да изскача. Завършете работата с ръцете си, за да не искате тапата да избухне от бутилката като гейзер с хоризонтално стичащо се вино.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...