НЛО като медуза изплаши жителите на руски град

6315
НЛО като медуза изплаши жителите на руски град

Жителите на Омск станали свидетели на необичайно зрелище. В небето се появил неидентифициран летящ обект с гигантски шлейф, напомнящ медуза, пише Российская газета.

Очевидци качили запис с космическото произшествие в мрежата. Според свидетелите обектът се виждал в продължение на няколко секунди, а след това НЛО-то изгоряло в горните слоеве на атмосферата. Странният обект предизвикал бурни дискусии сред интернет потребителите.

Международен научен проект ще изучава НЛО

Международна група учени и инженери стартираха проекта UFODATA, посветен на систематичното научно изучаване на неидентифицирани летящи ...

Но според специалистите по-скоро хората са видели не полет на извънземни същества, а отделяне на степен на балистична ракета.

"Стопроцентово това е старт на ракета – съобщил ръководителят на Омския планетариум Владимир Крупко. – По посоката изглежда, че е от космодрума в Плесецк. На видеозаписите се вижда отделянето на втората степен и въртене, за да не измени посоката на полета с изхвърляне чрез страничните дюзи."

Установено е, че от космодрума в Плесецк наистина била изстреляна ракета носител от среден клас "Союз-2.1б", която извела на орбита военен спътник от ново поколение. Още една балистична ракета била изстреляна от полигона в Астраханска област.

Светещо НЛО озадачи експертите (ВИДЕО)

Семейство наблюдавало доста рядко явление – неидентифициран летящ обект, който увеличавал размери и летял над дома им в Дарвин, А...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com